30.11.12

El PP aprova uns pressupostos que retallen en Educació, Ocupació i Serveis Socials, pilars bàsiques de la política d’Esquerra Unida.

Una de les propostes estrella del PP, el Xec d’Ocupació, son 120.000€, el mateix cost que els sous de l’Alcaldessa i del Regidor alliberat del PP, i a més retalla en ajudes a l’estudi, al transport, al pensionista o el xec bebe.

EU de Catarroja va votar en contra del Pressupost de 2013, i va presentar 3 esmenes que varen ser rebutjades pel PP. Concretament demanàvem l’eliminació de les partides destinades a la contractació del Regidor alliberat, o del Cap de Premsa i la partida destinada al BIM, butlletí utilitzat pel PP per fer-se autobombo, amb un cost d’uns 135.000€ i proposem que eixes partides vaguen destinades a ajudes als llibres d’estudiants de l’ESO, a transport per a universitaris i per a emergència social.

Per a mostra, el percentatge del retall en relació al pressupost anterior és d’un -44% en polítiques d’ocupació, -22% en Serveis Social o -17% en polítiques d’Educació.

A més, hem denunciat quer continuarem 1 anys més, i ja son 4, sense Oficina de Promoció del Valencià.

En relació a les ordenances hem proposat que els bancs que tinguen caixers al carrer paguen 1000€, proposta que també ha rebutjat el PP.

EU de Catarroja també ha presentat esmenes al Pla d’Actuació Municipal en relació a la creació d’Escola Infantil, Centre de Recursos per a Joves i Pla de Participació ciurtadana que també han segut rebutjades per l’equip de govern (PP).

Per a la portaveu d’EU, Rosa Pérez Garijo, “la sessió de hui ha demostrat una vegada més les prioritats del PP, mantindre els seus privilegis, governar per als seus, negar l’administració local a qui més ho necessita i debilitar l’administració pública en benefici d’interessos particulars.” “Propostes com les del Xec d’Ocupació o eliminació i retallades en ajudes com el xec bebe, per a l’estudi o pensionistes demostren que la prioritat del PP no son les persones sinó l’eliminació progressiva de drets i serveis de la ciutadania” . Continua Rosa, “el pressupost de 2013 a Catarroja és insolidari, injust i buida de contingut les polítiques que es poden fer des d’un ajuntament com son les de serveis socials i per a les persones.”

Per últim, la Moció presentada per EU sobre destinar els diners dels treballadors en Vaga General el 14N seguen destintats a emergència social, també ha segut rebutjada pel PP, que destinarà els diners a pagar deute.