22.3.12

Càrrecs Públics d'EUPV contra els impagaments del consell als ajuntaments

Concentració a les portes de la Generalitat
Desenes de regidors i els alcaldes d’Esquerra Unida, acompanyats de la síndica en Les Corts i coordinadora de la formació d’esquerres, Marga Sanz, i de la diputada provincial d’EUPV, Rosa Pérez Garijo, s’han concentrat aquest matí a les portes de la Generalitat, per protestar
contra els reiterats impagaments del Consell als consistoris, “els quals estan impedint que els ajuntaments puguen atendre les necessitats dels ciutadans, carregant sobre les seues esquenes un deute que no han generat”, ha assenyalat Sanz.
Rosa i Dani
(Regidor/a d'EU de Catarroja)
La síndica d’EUPV en Les Corts ha criticat a més l’anunci que ha fet Fabra aquest matí en la sessió de control, “els 3 milions d’euros anunciats són el chocolate del loro. Estem parlant de subvencions sense pagar que s’arrosseguen des de 2008, del deute del Pla Confiança i altres programes, dels proveïdors, i ara ve el senyor Fabra a parlar-nos d’ajudes de 3 milions d’euros, cosa que no cobreix ni per a començar la situació gravíssima d’acumulació de deute dels consistoris”.
Esquerra Unida ha reclamat la retirada del Reial Decret per a que no s’impute als ajuntaments un deute que és de la Generalitat. Ahir mateix el PP s’oposà a una moció presentada en aquest sentit per Esquerra Unida al ple de la Diputació. Pérez Garijo ha anunciat que portarà altra proposta al plenari perquè la part dels interessos que han de pagar els
ajuntaments, es pague des de Diputació.
Entre els assistents estava també l’alcalde de Polinyà de Xúquer, Òscar Navarro, qui ha destacat que els ajuntaments viuen ofegats. “En el cas nostre, per exemple, si la Generalitat ens pagara, podríem pagar als proveïdors i tindríem un superàvit. Estem ajustant la nostra política municipal a un deute que no hem generat”.
València, 22 de març de 2012