29.9.11

La Diputació s'establiarà 35.000€ d'un sopar gràcies a la denúncia d'EUPV

La diputada provincial Rosa Pérez Garijo ha fet públic, el Dia Internacional del Dret a Saber, el decret de renúncia al sopar amb motiu del XXXII Festival Internacional de Pirotècnia. El citat decret, amb nº06803 i signat per Alfonso Rus i pel vicesecretari general Tomás Conesa Llansola amb data de hui, 28 de setembre, indica que el passat dimecres 21 de setembre, es va requerir al licitador (una empresa de la família Barrachina) la documentació exigida en el Plec de Clàusules Administratives Particulars, “a efectes d’adjudicació del contracte”, indica el decret fet públic per la diputada provincial. De fet, ha explicat Pérez Garijo, el decret d’anul·lació del sopar de 35.000 euros (IVA exclòs) està signat hui. “No és creïble que fa sis dies hagen fet l’adjudicació de licitació per a, posteriorment, anular-la”, ha afirmat la diputada provincial.

La diputada provincial d’Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, ha criticat hui “les maniobres de Rus per tal de dissimular la insultant despesa d’un sopar a 70 euros la forqueta”. “Però les dates –ha explicat Pérez Garijo- no enganyen, està escrit negre sobre blanc en un decret signat hui per Alfonso Rus”. Així, ha afegit, “no és creïble que un dimecres es requerisca la documentació a l’empresa i el següent dimecres s’anul·le el sopar; açò només es pot entendre per la denúncia feta ahir per Esquerra Unida”. A més a més, la diputada provincial ha destacat que “la pròpia Diputació de València reconeix, textualment, que aquest sopar és una despesa innecessària”. En aquest sentit, Pérez Garijo ha dit que “una despesa innecessària és innecessària hui, ahir i fa un any”. “Per què s’ha celebrat any rere any un sopar que era una despesa innecessària?”, s’ha preguntat.

La diputada provincial d’EUPV també ha criticat que “precisament el Dia Internacional del Dret a Saber, Rus ens intenta colar aquesta infàmia”. De fet, Pérez Garijo també ha criticat que “Rus utilitze el servei de premsa de la Diputació per a desinformar, com va passar ahir amb una nota de premsa que deia expressions com ‘el decreto fue anulado en su momento’ o ‘según se decidió hace días’”. “Però les dates del decret al qual hem pogut accedir hui estan negre sobre blanc i confirmen que si Esquerra Unida no haguera denunciat aquesta despesa indecent, el sopar s’hauria fet finalment”, ha afegit la diputada provincial. Pérez Garijo també ha assenyalat que “amb la censura que vol fer Rus amb l’oposició de la Diputació, aquesta tasca fiscalitzadora i de control seria totalment impossible”, amb la qual cosa “l’únic objectiu de Rus amb les seues amenaces és silenciar i desactivar a l’oposició”. “Això –ha afirmat la diputada provincial d’EUPV- és autoritarisme pur i dur”.