5.10.11

Aprovada per unanimitat la moció d'EU demanant que els Plens Municipals siguen gravats i difosos per l'Ajuntament

Ajuntament de Catarroja
Governe qui governe l’ajuntament de Catarroja haurà de publicar i donar a conèixer els plens municipals assegurant d’aquesta manera que tota la població tinga la possibilitat de conèixer de primera mà els acords i decisions de la primera institució municipal. A més, i fugin d’interessos partidistes, es sumem a qualsevol proposta llançada des d’altres grups reclamant un ajuntament més obert a la participació de la ciutadania.

EU de Catarroja va presentar ahir al ple municipal de Catarroja una proposta per a que l’ajuntament grave i publique a la seua web tots els plens municipals que es celebren a partir d’ara al municipi. D’aquesta manera es dona resposta a una reivindicació de la nostra organització però també de la societat en general que reclama més transparència i informació en relació als assumptes públics i que afecten a les decisions polítiques.

Per a la portaveu d’EU de Catarroja Rosa Pérez Garijo “l’aprovació d’aquesta moció per part de tots els grups polítics de la corporació és molt positiva ja que considerem que donar a conèixer el que passa al ple municipal ha de ser una obligació de qualsevol representant públic”. “D’aquesta manera hem aconseguit que l’institució de l’ajuntament isca guanyant per damunt d’interessos partidistes”.

EU de Catarroja vol recordar que la reclamació de gravar els plens municipals per part de l’ajuntament és una proposta arreplegada als nostres darrers programes electorals (de 2007 i 2011) i continuarem reivindicant altres mesures en caminades a la transparència, participació ciutadana i democratització de les institucions com son la utilització de les noves tecnologies (Web, Xarxes Socials, llistes de distribució...etc), espai propi per a totes els grups al butlletí municipals, punts d’informació municipal repartits per tota la població, referèndums i foros ciutadans...etc