8.5.07

EU de cara a les eleccions de maig (7 de maig de 2007)

A un mes de les eleccions municipals i autonòmiques és responsabilitat dels partits que hem representat els ciutadans i ciutadanes fer una anàlisi de cara al poble de quina ha estat la nostra tasca a l’Ajuntament, i eixe és l’objectiu d’este escrit.

Cal recordar que la legislatura començà amb un pacte de govern entre EU, PSOE, UV i Bloc, un pacte signat per escrit pels quatre candidats en el qual ens comprometíem amb un projecte de poble democràtic i de futur. Com ja sap el poble, aquell pacte, signat per escrit, va ser trencat unilateralment per UV, realitzant un nou pacte amb el PP i mantenint-se de eixa manera 2 anys més a l’alcaldia.

Durant l’any i sis mesos que EU va governar, vam dur endavant totes les propostes possibles per a millorar el nostre poble, però altres es vam quedar paralitzades amb el nou pacte de govern entre el PP i UV. Les nostres regidories eren :

JOVENTUT: Per primera vegada conseguírem que el Centre d’Informació Juvenil (CIJ) funcionara com a tal i organitzàrem una campanya d’ecologia urbana, la Primera Setmana de la Joventut, unes jornades de neteja al Port de Catarroja, campaments d’Estiu, ampliació de les plaçes de l’Escola d’Estiu, cursos de monitors, concurs de logotips del CIJ, estudi sobre les necessitats de la població jove, treball des de la Xarxa Joves.net…etc .Pràcticament totes les activitats han segut eliminades per l’actual equip de govern.

FESTES: A Catarroja la majoria dels actes festius tenen caràcter religiós i han estat enfocats per a una determinada edat. Partint d’esta realitat, nosaltres programàrem unes festes pensant en qualsevol sensibilitat, gust i creença. Mesclant innovació i tradició, i augmentant el nombre d’activitats, SENSE AUGMENTAR EL PRESSUPOST.

TERCERA EDAT: Es treballà en estreta relació amb el Centre de Majors, especial atenció amb la cura a malalts d’Alzheimer, realitzàrem un estudi per a detectar necessitats i confeccionàrem un projecte de descans del cuidador i de plaçes de centre de dia. El dia que havia de presentar-se el projecte als veïns, l’Alcaldessa va notificar la destitució de la regidora d’EU. El projecte el tiraren al fem i els diners els destinaren a urbanisme. Eixe projecte és un projecte pendent per al poble.

Des de l’oposició, hem segut sempre responsables, hem votat a favor allò que hem considerat positiu i ens hem oposat amb claredat a tots els desgavells que s’han fet des del govern, HEM SIGUT L’OPOSICIÓ MÉS CLARA AL NOU MIL·LENNI, (i a qualsevol altre projecte que amb un altre nom intente la requalificació de l’horta) i hem lluitat contra totes les propostes absurdes del govern PP-UV. I sempre hem defensat amb coherència les nostres propostes que no són unes altres que les propostes d’una Esquerra real, hem segut l’Esquerra d’este Ajuntament.

Nosaltres tanquem esta legislatura, pensant que sempre es pot fer més, però que hem fet tot el que era possible perquè Catarroja siga millor i que els seus veïns tinguen unes millors condicions de vida, perquè eixe ha de ser sempre l’objectiu de l’esquerra i Esquerra Unida és garantia de política d’esquerres. Per això hi ha qui vol que Esquerra Unida no siga necessària en un futur govern municipal, però això, hui per hui no és una realitat.

Com sabeu, a les eleccions Autonòmiques hem fet un gran pacte baix el lema “COMPROMÍS” amb Els Verds, Izquierda Republicana i el Bloc. Ha segut objectiu fonamental de l’equip que formem EU de Catarroja reeditar eixe pacte al nostre municipi, el Bloc, però i malgrat la bona relació que ha existit sempre, no ha volgut seure a negociar, perquè pensen que l’electorat és diferent. A nosaltres no es queda un altra opció que respectar les decisions de la resta de partits i dir-li a la ciutadania que al dia següent de les eleccions nosaltres donaren la mà per a garantir a Catarroja una política d’esquerres. Perquè només a un govern on participe Esquerra Unida estan garantides les polítiques d’esquerra.

Per tant es presentarem a les eleccions municipals amb el següent pacte: ESQUERRA UNIDA- ELS VERDS- IZQUIERDA REPUBLICANA: ACORD MUNICIPAL

EL SOPAR DE PRESENTACIÓ DE LA CANDIDATURA TINDRÀ LLOC EL DIVENDRES 4 DE MAIG A LES 21,30 H AL BAR DE L’ESCOLA UNIVERSITÀRIA LA FLORIDA, AMB LA PRESÈNCIA DE MARGA SANZ I DE GLÒRIA MARCOS.


2 comentaris:

Bon Dia Comunicacio SL ha dit...

"no ha volgut seure a negociar, perquè pensen que l’electorat és diferent. " Aixo no es cert, i si no em falla la memoria va ser el coordinador comarcal qui va dir que treiem millors resultats separats que junts i que per tant no calia fer el pacte....

Feuse mirar lo de mentir com el PP no esta gens Bé.

Raül ha dit...

Feu-se mirar lo de mentir com el PP no esta gens?

Pot ser no tinges cap simpatia per Esquerra Unida del País Valencià de Catarroja, però dir que mentim com els del PP el trobe fora de lloc...