5.12.06

Esquerra Unida de Catarroja presenta una moció en homenatge a la II República

27 d'abril de 2006

Esquerra Unida de Catarroja presenta una moció en homenatge a la II República

La formació d’esquerres sol·licitarà un carrer en honor a l’últim alcalde republicà, afussellat el 1939


Esquerra Unida de Catarroja presentarà en el Ple Municipal d’abril, que se celebrarà esta vesprada (27 d’abril de 2005) una moció en commemoració dels 75 anys de la proclamació de la II República.

La moció explica quins foren els avanços que la proclamació de la república va suposar per a l’estat espanyol i que es van traduir en un catàleg de drets que el franquisme va eliminar.

El text de la moció s’ha presentat a una gran quantitat d’ajuntaments del País Valencià.

La formació d’esquerres també demanarà que es dedique un carrer del poble a Enric Tomàs Vàzquez, l’últim alcalde republicà de Catarroja, que va morir afusellat a Paterna, víctima de la repressió franquista el 3 d’agost de 1939.

“Tomàs Vàzquez no només ha de ser un referent per als republicans, sinó per a tots els demòcrates, ja que la seua mort forma part de repressió franquista que es va estendre per tot l’estat durant més de 40 anys” esplica Rosa Pérez, regidora d’EU a Catarroja.

La formació d’esquerres considera fonamental dedicar este carrer a l’últim alcalde republicà, i més ara que s’ha aprovat pel Congrés dels Diputats declarar l’any 2006 com “Any de la Memòria Històrica”.

EU de Catarroja presentarà al llarg del 2006 noves iniciatives per tal de traure de l’oblit tots els represaliats de la dictadura franquista a Catarroja i que pretenen restituir l’honor dels vençuts, que van lluitar per la llibertat i la democràcia.