6.10.12

EU de Catarroja amb la Plataforma d'Afectats per les Hipoteques i l'ILP per la Dació de pagament

EU de Catarroja ha organitzat una arreplegada de signatures per recolzar l'iniciativa de la Plataforma d'Afectades per la Hipoteca per la Dació de Pagament per Iniciativa Legislativa Popular.

ILP per la dació en pagament: Sí es pot. 6 d’octubre eixim al carrer
La dació en pagament és un clam popular, una demanda que ja ningú no qüestiona.
El 31 d’octubre finalitza el termini per a lliurar les 500.000 signatures de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per a la dació en pagament, el lloguer social i la paralització dels desnonaments que permetrà dur al Congrés aquestes demandes perquè puguen traduir-se en llei. El 31 d’octubre quedarà clara l’evidència: que no podem permetre aquesta injustícia que viuen cada dia milers de famílies.
Des que va esclatar la crisi cap mesura proposada des del Govern espanyol, ja siga del PP com del PSOE, ha anat realment dirigida a protegir el dret a l’habitatge de les milers i milers de famílies que es troben en una situació extrema a causa de la crisi. Al contrari, perpetuen els interessos de les entitats bancàries i tracten de confondre la ciutadania per a obtenir un major rèdit electoral. Una crisi que estan pagant les persones més afectades que no són, precisament, les responsables de la situació actual.
És per això que, des d’aleshores, el nombre d’execucions hipotecàries i de llançaments no ha deixat d’incrementar-se semestre rere semestre.
Amb la ILP obrim una via més per a forçar aquest canvi normatiu al qual es neguen els nostres governants i dur al Congrés allò que al carrer és un clam popular. Ara que tot just queda un mes per a que finalitze el període de recollida de signatures estem molt prop d’arribar al mínim del mig milió. Però amb els mínims no n’hi ha prou: hem d’aconseguir-ne moltes més. Cal pressionar, encara més, els diputats i les diputades que la van a votar. No poden seguir legislant per a protegir els bancs. Ara és el moment de rescatar les persones. És per això que els pròxims dies 6 i 7 les Plataformes d’Afectats per la Hipoteca convocaran, de forma coordinada en un gran nombre de ciutats de l’estat, una recollida de signatures massiva al carrer. Les ciutats que s’estan adherint, llocs i hores les anunciarem més endavant en la nostra pàgina web. Us animem a difondre aquesta campanya i participar-hi.
Cada vegada en som més: no poden negar-ho.
La ILP és l’única via democràtica que contempla la nostra legislació per a expressar la voluntat dels ciutadans i de les ciutadanes. A aquesta ens hem sumat amb la voluntat de canviar aquestes lleis injustes. Amb la lluita col·lectiva plantem cara a les injustícies socials. Des del carrer, fins a les petites escletxes que permet la legislació. Si malgrat això, el Govern rebutja aquestes propostes, continua rescatant les entitats financeres que han provocat la crisi i segueix permetent els desnonaments de milers de famílies, les PAH no ens quedarem plegades de braços. Entendrem que justifiquen mesures més contundents per a fer efectiu aquest dret fonamental que està sent vulnerat amb el pretext de la crisi.
La Plataforma d’Afectades per la Hipoteca ha paralitzat centenars de desnonaments al crit de Sí es Pot!
I, sí, es pot obligar els governs a legislar per a protegir el dret a l’habitatge. Perquè la nostra és una lluita per la justícia social.