11.9.12

EU de Catarroja dóna el seu suport al personal del servei de neteja de Catarroja en vaga indefinida


La coalició d’esquerres considera legítimes les reivindicacions dels treballadors/es de la neteja que demanen unes millors condicions laborals i econòmiques.

Per al PP “és una qüestió entre els treballadors i l’empresa”, així considera l’equip de govern les reivindicacions de treballadors municipals que es dediquen ha mantindre el nostre poble net. La privatització de serveis municipals que haurien de ser públics en mans d’interessos privats gràcies al PP. D’aquesta manera la dreta “es neteja les mans” i mira cap a altre costat davant de salaris i condicions laborals  de vergonya (Horaris, salaris...)

Per a EU la seua situació laboral és conseqüència de les polítiques dutes a terme pel PP d’atac a la classe treballadora i als seus drets aconseguits després de tants anys de lluita. Per a la Portaveu d’EU a l’Ajuntament de Catarroja, Rosa Pérez Garijo, “Esquerra Unida, continua reivindicant el que ja hem manifestant innumerables vegades, l'ajuntament ha d'assumir la gestió mitjançant l'empresa pública, ha de trencar el contracte a l'empresa privada i fer una subrogació empresarial amb els treballador i treballadores, d'esta manera l'Ajuntament s'estalviaria el 21% del IVA, el percentatge de benefici empresarial i al mateix temps donaria un millor servei i pagaria salaris dignes als treballadors. És vergonyós que una empresa que reb diners municipals tinga als seus treballadors vivint "baix l'umbral de la pobresa".    

Per a EU de Catarroja és una indecència la situació de precarietat en la que l’equip de govern i l’empresa Valoriza tenen al personal amb salaris de poc més de 500€ al més que es converteixen en 416€ en cas de baixa laboral. Aquesta situació mostra a la població en general l’escenari que estan dissenyant des d’el PP a tot l’estat, obeint als seus veritables “amos”: La Patronal i els mercats, amb l’objetiu d’acabar amb l’estat, amb les administracions públiques, amb la gestió pública en detriment de la majoria de la població: Treballadors i aturats.

EU fa una crida per a que la ciutadania es sume a les reivindicacions d’aquestos treballadors, entenguen la seua situació dramàtica i participen en les diferents mobilitzacions programades: Concentracions a les 13h a la porta de l’Ajuntament el dia 13 i a la porta de l’empresa Valoriza (C/ 30 sur- Polígon de Catarroja) el 12 i 14 de Setembre.