12.3.12

Marga Sanz (Coordinadora d'EUPV) davant la Vaga General del 29M

Com ja sabeu els sindicats de classe han convocat una Vaga General per al pròxim 29 DE MARÇ. Esta convocatòria respon a la necessitat fer front a la Reforma Laboral del Govern de Rajoy i de defendre els serveis públics, hui en qüestió per les polítiques de retallades del Partit Popular.

Ens trobem davant d'una reforma que pretén desarmar al conjunt de treballadors i treballadores, privant-los dels instruments col·lectius de resistència enfront de la voracitat de la patronal. Són unes mesures aprovades unilateralment pel Govern, que menyspreen el diàleg i la concertació social.

Esta reforma no sols no crearà ocupació sinó que afavorirà la seua destrucció, abarateix i facilita l'acomiadament al mateix temps que precaritza l'ocupació.
Desprotegeix a la classe treballadora i afavoreix un major poder discrecional dels empresaris; condemnarà definitivament els joves i dones a la desocupació o a la infracontractació, i penalitza els desocupats sense prestacions en les seues possibilitats de contractació. Una reforma que és injusta amb els treballadors i amb les treballadores, contraproduent per a l'economia, i inútil per a l'ocupació.

Una reforma que impactarà molt negativament sobre el País Valencià afligit ja d'uns índexs de desocupació i precarietat superiors a la mitjana estatal.

El Govern de Rajoy, seguint els passos del Govern del PSOE que li va precedir, s'ha doblegat davant del FMI, el BCE, així com davant de la patronal espanyola i el Banc d'Espanya, supeditant les decisions polítiques al dictat del poder del capital financer, els que no dubten a fer recaure la crisi sobre les esquenes dels treballadors què no són responsables. En este sentit, i amb l'objectiu de contindre el dèficit públic, El Govern i el Consell del PP han emprés una política d'ajustos en la despesa que afecta greument la supervivència dels serveis públics especialment la sanitat i l'educació.

La immensa majoria de la població està afectada per la reforma laboral i per les retallades en els serveis públics fonamentals. La seua participació en La Vaga General del 29 de març és fonamental, perquè ha de ser dels i les treballadores i de la ciutadania en el seu conjunt.

El triomf de La Vaga General és necessari per a tirar arrere esta Reforma laboral i permetre acumular forces per a fer front a les polítiques de contenció del dèficit, de retallades del gasto social i inversió pública, que tenen en el seu full de ruta acabar amb l'Estat Social, obrir les portes de la privatització dels serveis públics fonamentals: educació i sanitat i a una societat autoritària.

Estem al costat dels sindicats en esta convocatòria de Vaga General. Així ho ha ratificat per unanimitat el Consell Polític Nacional. Esta Vaga General està sent desacreditada pel Govern i pels seus portaveus mediàtics, i la patronal exercirà un brutal xantatge i pressió contra els treballadors per a evitar que s'incorporen a l’aturada. El convenciment de la ciutadania de la justícia d'esta Vaga General, guanyar la seua opinió, així com la seua incorporació activa a la mateixa en defensa dels serveis públics és fonamental per a aconseguir que triomfe en les fàbriques i centres d'estudi i treball.

Hem de continuar organitzant, en el marc de la campanya que hem emprés, actes públics, repartiment de propaganda en pobles i ciutats, assemblees en centres de treball, polígons industrials, centres d'estudi, involucrant al màxim de gent en la Vaga General. Per a això hem d'aprofundir en la nostra Política de Convergència, unint forces i promovent plataformes unitàries ciutadanes.

Deurem, així mateix, coordinar els nostres treballs amb les accions informatives dels sindicats per a portar la VG a l'últim racó del País Valencià.

Els grups institucionals d'EUPV, sol·licitaran davant de la corresponent institució que el 29M es facilite i es garanteixi el dret a la vaga dels empleats públics, evitant la realització d'activitats parlamentàries de qualsevol tipus.
Igualment, els nostres càrrecs públics el 29M es posaran a disposició dels sindicats per a contribuir al triomf de la VG.

Volem fer un crida al conjunt de la militància per a la seua participació activa en els piquets informatius durant el 29 de març i dies anteriors. Les nostres organitzacions disposaran d'un argumentari i materials propagandístics adequats per a donar suport a tots estos treballs.

Des del més absolut convenciment que hi ha una eixida social, sostenible i d'esquerres a la crisi econòmica del capitalisme, ens veiem tots i totes en la Vaga General del 29M.

Per la Comissió Executiva d'EUPV,

Marga Sanz
Coordinadora d'EUPV

Març 2012