1.3.12

El PP lleva la subvenció als Clubs Esportius i, a més, els fa pagar per l’ús de les instal•lacions municipals.

EU va presentar una esmena a les ordenances municipals per a que les entitats esportives de base quedaran exemptes del pagament de les taxes per utilització d’instal•lacions esportives, que va ser rebutjada per l’equip de govern (PP).

El Govern del PP de Catarroja ho te clar, cap ajuda per a l’esport de base. Han eliminat la subvenció per tots el clubs esportius, a excepció del Catarroja C.F, obligant a tots els membres a fer-se socis i a més a pagar la utilització del poliesportiu per als seus entrenaments. No és que li lleven les ajudes sinó que damunt van a tindre que pagar, que abans no pagaven, per a poder utilitzar les instal•lacions per entrenar. Aquesta situació pot dur al tancament dels club per no poder assumir els nous costos.

Esquerra Unida presentà al Ple de ahir una esmena a les ordenances demanant ni més ni menys que el que han tingut fins ara els clubs esportius i el que tenen en la resta de pobles. La nostra esmena diu: “Les entitats esportives quedaran exemptes del pagament de les taxes per utilització de les instal•lacions esportives, previ compliment de l'obligació següent: Caldrà presentar, abans de l'inici de la temporada, un projecte de l'activitat a l’Ajuntament. L’esmentat projecte haurà d'especificar obligatòriament l'activitat que s’ha de realitzar, la periodicitat de la pràctica o calendari, horari de competició i, si es el cas, entrenaments.”

Per a la Portaveu d’EU de Catarroja Rosa Pérez Garijoper al PP l’esport base no està entre les seues prioritats i nosaltres considerem que des dels Clubs Esportius es fa un treball molt important per a la societat com és el foment de la vida saludable, el de l’Oci i Temps Lliure organitzat, però també el de la participació i el treball en equip.”

Per a Esquerra Unida de Catarroja els serveis esportius que ara estan privatitzats haurien de ser de gestió pública, i s’hauria de potenciar el seu ús amb uns preus populars per al veïnat en general i cedir de manera gratuïta les seues instal•lacions a l’escoles esportives de base d’aquells clubs que les tinguen.