4.2.12

EU de Catarroja aconsegueix que les Ajudes al Transport s'amplie a estudiants d'FP i reclama unes ajudes socials que cobrisquen necessitats bàsiques.

Amb les al·legacions presentades per Esquerra Unida s’intenta que les ajudes socials tinguen com a objectiu cobrir necessitats bàsiques excloent productes de “luxe”. Per una altra banda valorem positivament l’aprovació de la proposta llançada per EU l’any passat d’ampliació del Transport Universitari a Cicles Formatius de Grau Superior, encara que demanem també els de Cicle Formatiu de Grau Mitjà.

Esquerra Unida de Catarroja ha presentat al·legacions a les ordenances que regulen el conegut com Pla Solidaritat 2 en el que es regulen les ajudes de 2º Cicle d’Educació Infantil (3 a 5 anys), el Xec Bebé, el Xec Pensionista i Transport Universitari i FP Grau Superior.

  • 2º Cicle d’Educació Infantil (3 a 5 anys)*Recordem que aquesta ajuda va ser aprovada per PP a proposta d’EU de Catarroja: Sol·licitem que amb aquesta ajuda es puga subvencionar exclusivament Material Escolar i de Papereria.
  • Xec Bebé: Que sols es puga subvencionar productes de Farmàcia, Roba i Alimentació.
  • Xec de Pensionista: Que es puga subvencionar productes d’alimentació, Farmàcia i Òptica Graduada.
  • Transport Universitari i FP Grau Superior: Ampliar la subvenció als estudiants de FP Grau Mitjà.

Dani i Rosa, regidor/a d'EU de Catarroja
Per la portaveu d’EU de Catarroja, Rosa Pérez Garijo, “amb les al·legacions presentades volem garantir que l’ús que es faça de les subvencions siguen per a cobrir necessitats bàsiques”. A més, “entenem com a aprovació a la proposta feta per nosaltres l’any passat l’ampliació del Transport Universitari a la FP encara que no entenem que s’excloga als Cicles Formatius de Grau Mitjà.”  

Al sí d’Esquerra Unida de Catarroja s’ha debatut el que entenem per productes de primera necessitat arribant a la conclusió de que l’alimentació, la Farmàcia, el Material Escolar o la Roba en primera infància (de 0 a 3 anys) son productes que han de tindre un tracte especial en aquest tipus de subvencions municipals.