27.12.11

Pressupost 2012: Menys Ajuntament, Més PP

Per a EU de Catarroja els pressupost municipal per a 2012 demostren la prioritats del PP: el auto-bombo, el retall en treballadors municipals i serveis públics.

Un únic retall és el que valorem positivament des de l’esquerra: L’assessora d'UV. Una assessora d'un partit que no es va presentar a les eleccions i que ara es demostra que va ser a canvi de que UV no es presentara a les eleccions municipals. Una despesa innecessària que hem tingut que pagar entre tots durant 2011 en benefici d'un partit polític el PP.

Per lo demés un pressupost contrari al model de Ajuntament que tenim des d'Esquerra Unida. Per a mostra un detall: una de les poques partides que augmenta és la de Comunicació on una periodista del PP es dedica, amb diners de tots, a fer "publicitat" als mitjans de comunicació municipals que haurien ser espais informatius institucionals i d’almenys tots els partits polítics amb representació al ple.

Tampoc es retalla rés en salaris d’alcaldessa i Regidors del PP ni en indemnitzacions als Regidors/es.

Retalls en personal, en cultura, en educació, en Persones Majors, en Serveis Socials, Xeque Bebé, ...etc, en serveis que, malgrat la idea que ens estan venent, haurien de ser reforçats en èpoques de crisi.

Per a la portaveu d'EU de Catarroja, Rosa Pérez Garijo, "és un pressupost insolidari amb el que més dificultats tenen i on no es veu cap intenció de minimitzar els efectes de la crisi econòmica en matèries d’ocupació, serveis socials o participació ciutadana". A més, continua Rosa, "el PP ha imposat aquest pressupost que regirà el nostre ajuntament durant 2012 sense contar amb l’opinió de ningú".

EU de Catarroja considera que el PP assumeix un discurs trampós i parlen d’estabilitat i austeritat, i demanen un préstec utilitzant una empresa pública, parlen d’ocupació i retallen llocs de treball, o de solidaritat al mateix temps que retallen en gasto social.