30.9.10

Marga Sanz i EUPV davant la Vaga del 29S


A tota la militància d’EUPV

Després de l'èxit de la Vaga General realitzada en el dia d'ahir vull felicitar a totes les nostres organitzacions, a tots i totes les militants, pel gran treball realit en suport d’aquesta mobilització al costat dels sindicats. També a tots el càrrecs públics que, braç a braç amb tota la militància, van donar mostra del compromís d’EUPV.

La Vaga General, que va anar àmpliament seguida pels treballadors i treballadores al País Valencià, manifesta el rebuig de la nostra societat cap a una política d’ajustaments que té el seu punt àlgid en una reforma laboral que sens dubte portarà més atur i precarietat.

El Govern està obligat a rectificar. Té l'obligació de cridar als sindicats i negociar per a modificar aquesta reforma laboral, la política de retallades socials i les seues amenaces d’allargar l’edat de la jubilació.

EUPV, com IU, seguirà estant al costat dels sindicats i de la classe treballadora per a evitar noves retallades en els seus drets socials i laborals i treballant per aconseguir un gir social en les polítiques del Govern.

Igualment, seguirem treballant per la transparència i l’ètica en la vida política, davant un Consell enmanillat i hipotecat per la corrupció del PP i la insolvència provocada per la seua dolenta gestió, que li impedeix atendre els problemes de milers de valencians i valencianes en atur, que deteriora dia a dia els serveis públics i de proteccio, i que ha abandonat la industria i el camp en favor dels insostenibles negocis especulatius.

EUPV s'ha convertit en un referent obligat per a una eixida des de l'esquerra al bipartidisme i als gravíssims problemes que té el País Valencià, igual que IU ha demostrat que és l'únicaforça política que garanteix una signatura oposició enfront de les polítiques neoliberals tanten les institucions com en el carrer. La nostra obligació és respondre a aquest repte, des de la mobilització i la participació i l’impuls de la Convocatòria Ciutadana pel País Valencià.

Anem a treballar amb més força, si cap, obrint la nostra organització, les llistes electorals i el debat dels programes municipals a quantes persones i organitzacions estan demostrant la seua aporta per un País més democràtic, sostenible, just i solidari. El nostre pròxim repte és culminar amb èxit l’Assemblea del 6 de novembre, que aprovarà el programa d’EUPV i triarà els candidats i candidates que seran el referent de l’esquerra valenciana en les Corts Valencianes.

Enhorabona pel treball.

València, 30 de setembre de 2010.


Marga Sanz
Coordinadora General d’EUPV