14.2.10

EU s'abstingué en la votació per a ficar el nom de Francisco Chirivella al TAC


EU de Catarroja s’absté en la votació encara que considera que s’haguera pogut aplegar a un acord per a dedicar un carrer o plaça amb el nom de l’ex-Alcalde Francisco Chirivella. A l’hora, lamenta recordar-se de la negativa del PP i UV a la proposta que, al 2006, va fer EU demanant el nom d’un carrer al també ex-alcalde de Catarroja, Enric Tomàs.


Al darrer ple, l’equip de govern format pel PP i UV varen proposar ficar el nom de Francisco Chirivella al Teatre Auditori de Catarroja (TAC). Davant esta proposta EU de Catarroja votà abstenció. Considerem que els 11 anys d’alcaldia, i de representació institucionals del nostre municipi de Francisco Chirivella mereixen un menció especial, encara que no estem d’acord amb la proposta de nom d’un espai cultural tant important com és el TAC. Coherentment amb aquesta posició davant els que han segut representants democràtics del nostre ajuntament, cal recordar la moció que varem presentar a l’abril de 2006 sol·licitant el nom d’un carrer per a l’alcalde de Catarroja assassinat per defensar la llibertat i les seues idees Enric Tomàs, i que va ser votada en contra tant pel PP com per UV.

Encara i tot, volem destacar que Chirivella va ser un Alcalde que ha faltat en funcions i ha treballat fins a l’últim dia, i per tant la seua capacitat de treball no es pot ficar en dubte. Ara be, el Teatre Auditori hauria de tindre el nom d’ un músic, actor/actriu o representant cultural del nostre poble com el mateix Francisco Chirivella va suggerir abans de la seua inauguració. Hem respectat sempre el joc de la democràcia, que crea majories i minories, i hem sigut els que més hem discrepat en la majoria de les polítiques dutes endavant per Chirivella i el PP, però pensem que això no és incompatible amb que tots els grups poguérem haver aplegat a un acord per a dedicar-li un carrer o una plaça.

Hem de dir també que ens agradaria que Chirivella no passara a la història com l’Alcalde que dugué endavant el Nou Mil•lenni perquè això significaria que el seu projecte prioritari, i del que nosaltres hem segut grans opositors, no s’ha dut a terme.