6.12.09

EU de Catarroja amb la Mobilització general a Madrid el 12 del 12 a les 12 h.


El Grup Municipal d’EUPV de l'Ajuntament de CATARROJA sotmet a coneixement del Ple de la Corporació, en virtut del disposat en l'article 97.2 del vigent Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals, la següent

Amb motiu de la situació per la qual passa l'economia i la negociació col•lectiva, els sindicats CCOO i UGT hem decidit convocar tota la classe treballadora a una mobilització general per al dia 12 de desembre a les 12 del matí a Madrid, per tot això i no sent aquesta situació diferent en el conjunt d'aquesta comarca i en el concret d'aquest municipi, presente la proposta següent perquè siga elevada a Ple per a la seua aprovació.

Exposició de motius i acord Plenari:

Des de fa mes de 20 mesos patim la que previsiblement serà coneguda com la gran crisi de principi del segle XXI, provocada per l'enfonsament d'aquest sistema financer internacional completament desregulat i dels evidents excessos del qual ningú es va voler ocupar, que ha arrossegat l'economia productiva de tot el món a la recessió i milers de ciutadans i de ciutadanes a l'atur, si no a l'exclusió social.

La cruesa de la situació és encara major a Espanya i particularment al País Valencià (sols cal veure les dades d'atur) en coincidir la crisi global amb l'esgotament del model productiu seguit en les darreres dècades, i els desequilibris i les debilitats del qual denunciàvem des de fa anys.

És més que sorprenent que, els qui van defensar els postulats més radicals del liberalisme que ens ha dut al fracàs econòmic que vivim (un mercat sense regles, un sistema financer sense control, un Estat raquític, una protecció social anèmica, una restricció obsessiva dels costos laborals), pretenguen convéncer-nos que la sortida de la crisi passa per més de la mateixa cosa: mateix patró de creixement, comiat més barat, mercat de treball més desregulat, drets laborals devaluats, fi de les polítiques publiques i tornada al capitalisme sense regles.

No acceptem una devaluació laboral, siga com vulga la seua forma.
No acceptem una solució a la crisi que comporte una transferència de rendes del treball a rendes del capital.
No acceptem “velles”, simples i fracassades receptes que debiliten els recursos, els drets, la protecció, o les garanties dels treballadors.

No obstant això, la convicció que l’economia espanyola passa per una situació delicada, amb prop de 4 milions de persones en atur i centenars de milers en risc d’exclusió social, i que en el cas del Paí Valencià aquests dades són més elevades, ens confirma que d’aquesta no eixirem sense una implicació activa del conjunt de la societat, començant pels seus principals actors, Govern, patronal i sindicats. NINGÚ POT NI HA DE FER EL DESENTÉS.

Per tot això, cridem la classe treballadora de tot el país i en aquest municipi perquè participen en la mobilització general de Madrid el 12 del 12 a les 12h.

Hi ha moltes raons per participar-hi, però poden valer aquests dotze motius:

1.- Desbloquejar la negociació col•lectiva de 2009 i acomplir allò pactat. Recuperar el diàleg social.
2.- Negociar amb les organitzacions empresarials un acord plurianual que aborde la política salarial, l’excedent i els beneficis empresarials i l’ocupació, amb la finalitat d’eradicar la temporalitat injustificada fomentant el manteniment i la recuperació de l’ocupació.
3.- Consolidar i millorar la protecció per atur i reorientar l’actuació dels serveis públics d’ocupació i potenciar les polítiques actives.
4.- Reconsiderar el conjunt del sistema fiscal espanyol, per fer-lo més equitatiu, progressiu i suficient per a finançar les polítiques que necessitem.
5.- Emprendre nous programes d’inversió pública en infraestructures i transports.
6.- Accelerar la construcció de centres educatius i sanitaris públics.
7.- Desenvolupar l’aplicació de la Llei de dependència.
8.- Revisar el funcionament del sistema financer i garantir que fluïsca el crèdit a famílies i PIMES. Incrementar les línies de crèdit de l’ICO.
9.- Canviar el patró de creixement. Avançar cap a una base industrial sòlida. Donar prioritat a les inversions en I+D+i.
10.- Crear un marc regulador de la política energètica per a assegurar la suficiència, l’estalvi i la sostenibilitat.
11.- Millorar el sistema educatiu i, especialment, la formació professional, així com posar en marxa el sistema educatiu per poder escolaritzar els xiquets i les xiquetes de 0 a 3 anys.
12.- Reforçar la protecció social. Enfortir el sistema públic de pensions.

PERQUÈ NINGÚ HA D’APROFITAR LA CRISI PER TREURE’N AVANTATGE. No estem disposats que la classe treballadora tinguen devaluats, si no suprimits, els seus drets laborals.

No volem que els qui provocaren la crisi amb les seues polítiques de mercat sense regles i economia especulativa donen lliçons ara de com sortir-ne.

Per tot això, i perquè NINGÚ POT FER EL DESENTÉS, aquesta Corporació Municipal dóna suport a aquesta mobilització així que considerem:

Que és NECESSARI I URGENT fer una crida a tota la ciutadania a participar-hi.

S’acorda fer públic un comunicat perquè s’apropen a les organitzacions sindicals convocants a apuntar-se a la mobilització, a més de sufragar les despeses o subvencionar els autobusos que des d’aquest municipi isquen per a aquesta mobilització.
EL TREBALL, PRIMER DE TOT.