7.3.09

Per la Dona!

Moció elaborada per l'àrea de la dona d'EUPV, presentada i aprovada al ple municipal del 05/03/2009:

En/Na Rosa Pérez Garijo, com a portaveu del Grup Municipal d’EUPV de l’Ajuntament de Catarroja

EXPOSA:

Malgrat els avanços que les dones hem experimentat aquests últims anys, tant en el terreny social, com en el laboral i en el polític, avanços producte, fonamentalment, de la nostra lluita i reivindicacions; i encara que en els últims anys s’han aprovat lleis, que han significat un avanç en les polítiques institucionals, aquest no s’ha materialitzat suficientment en mesures reals que s’hagen implementat i pressupostat de manera efectiva.

La igualtat és una necessitat estratègica per a l’ampliació de la democràcia i per a la construcció d’una societat més justa, cohesionada i desenvolupada socialment i econòmica.

El 8 de març, Dia Internacional de les Dones, és la data propícia per a què aquest Ajuntament mostre la seua voluntat real per posar les bases reals, per a què la igualtat de les dones siga un fet i no una simple aspiració.

Per això, el Grup Municipal d’EUPV proposa al Ple que totes les mesures que s’adopten al respecte siguen vinculants i es doten dels recursos materials i personals i de normes complementaries que facen efectiu el seu compliment i avaluació, en base al següent:

ACORD:

El compromís polític de treballar per generar un municipi de persones iguals en drets i obligacions, utilitzant els mitjans existents i possibilitant els camins per a què els hòmens i les dones tinguem les mateixes possibilitats de desenvolupament:

Implantant i desenvolupant accions i programes que fomenten la sensibilització i la plasmació de la igualtat real entre hòmens i dones.

Elaborant un Pla d'Igualtat amb caràcter transversal, on s'impliquen totes les àrees municipals. L'execució i el desenvolupament seran avaluats anualment.

Potenciant el moviment associatiu dones i al feminisme en totes les seues expressions.

Que s'articulen ferramentes per a què des del Consell de les dones o des de la Regidoria de la dona de Catarroja, es puga fer un seguiment de l'evolució de l'atur, i en especial de l'atur femení, amb la finalitat d'elevar al ple municipal propostes i suggerències.

Reservar “espais per la igualtat” en la web de l'Ajuntament, i al Butlletí d'Informació Municipal.

Aquestos espais s'utilitzaran per a la difusió d'activitats, convocatòria d'actes públics i articles d'opinió, així com tot allò que esdevinga al nostre municipi, que treballe i promocione els principis d'igualtat i equitat entre dones i hòmens (en qualsevol franja d'edat).



Catarroja, 5 de març de 2009