7.3.09

Moció contra la venda d'armes a Israel


Moció presentada per EUPV i votada a favor per tots els grups excepte el PSOE:

En/Na Rosa Pérez Garijo Portaveu del Grup Municipal d'EUPV en Catarroja en nom i representació del mateix, mitjançant el present escrit, i en ús de les atribucions que li confereix el Reglament d’Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals (aprovat por Real Decreto 2568/1986, de 28 de novembre), eleva al Ple de la Corporació per al seu debat.

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

La despesa militar prevista per al pressupost del 2009 és de 18.609’60 milions d’euros i representa 50’98 milions d’euros diaris. Al contrari del què diu el Govern, la reducció de la despesa militar no és del 3% sinó de l’1’61%. I la xifra final en inversions militars serà de 2.328’42 milions d’euros.

Durant el primer semestre del 2008, segons l’últim informe sobre les exportacions d’armament remès pel Govern al Congrés, les exportacions ascendiren a 249’9 milions d’euros, i d’eixos 1’5 milions corresponen a Israel, just sis mesos abans de la invasió a Gaza.

Però, no sols s’exporta a Israel sinó també a altres països també en conflicte com Colòmbia, o a països en tensions com Filipines, Indonèsia i Sri Lanka.

També s’exporta a països que intervenen en conflictes, com és el cas d’Estats Units i Anglaterra que mantenen tropes d’ocupació il·legal en Iraq i Afganistan.

La nova llei de control d’armes (Llei 53/2007, de 28 de desembre, sobre el control del comerç exterior de material de defensa i de doble ús) estableix que no s’han de vendre armes a països sancionats, inestables, en conflicte armat, que vulneren els drets humans, que no condemnen el terrorisme o que tinguen un nivell de benestar delicat. A la vista d’açò, com s’interpreta les exportacions a Turquia, Aràbia Saudita, Marroc, Equador, Colòmbia, Índia, Israel, Unió dels Emirats Àrabs, Indonèsia, Singapur, Tailàndia, Sri Lanka, Angola, Ghana, Pakistan i Kenya?

Durant la primera legislatura de Rodríguez Zapatero mentre incidia amb el missatge contra la guerra es duplicà la venda d’armes espanyoles.

Després de veure com l’exèrcit israelià massacra la població palestina, ens assabentem que el govern de Zapatero exporta armes a Israel. Han estat 1300 assassinats i més de 5000 ferits i part d’ells probablement amb armament espanyol.

Israel ha vulnerat i atacat sistemàticament els drets humans del poble palestí convertint a Gaza en un camp de concentració. Amb aquest atac han fet perillar la possible creació d'un Estat Palestí en pau amb l'Estat d'Israel.

Per tant, es proposa al PLE l’adopció dels següents:
ACORDS

1º Instar al Govern central la immediata suspensió de la venda d’armes a Israel. Així com el compliment de la llei de control d’armes.
2º Instar al Govern a què es comprometa a la reconstrucció del què s’ha destruït a Gaza.


En Catarroja, a 05 de Març de 2009