17.2.06

MOCIÓ PER A TERESA LLORIA



MOCIÓ QUE PRESENTA EL GRUP D’ESQUERRA UNIDA-ENTESA PER A LA SEUA APROVACIÓ AL PLE DE L’AJUNTAMENT DE CATARROJA



En este Ple hem escoltat moltes vegades que qui treballe ha de cobrar. És una màxima que alguns no han deixat de repetir per tal d’emparar i justificar conductes en política que Esquerra Unida no comparteix i que considera que no s’adeqüen a l’ètica política.

L’última vegada que vam escoltar eixa frase fou en boca de qui aleshores estava en l’oposició, el Partit Popular, per tal d’aprovar la lliberació econòmica de la regidora Teresa Lloria per més de 21.800 euros a l’any (més de 3 milions i mig de pessetes).

En aquell moment, el pacte de l’Alcaldessa i de la futura lliberada amb el Partit Popular encara no s’havia materialitzat però suposava una clara provocació a l’equip de Govern que encara mantenien amb Esquerra Unida, Bloc i PSPV.

Aleshores, la hui encara lliberada Teresa Lloria dirigia les regidories d’Esports, Comerç i Mercat, i pel que sembla la feina que realitzava mereixia segons el Partit Popular eixa retribució.

Hui, però, Teresa Lloria ja no dirigeix la política esportiva de l’Ajuntament i ha preferit gestionar la cartera de Cultura, amb uns resultats que Esquerra Unida considera lamentables.

Ha desaparegut qualsevol rastre de la programació cultural que l’antic equip de govern havia iniciat i que omplia els caps de setmana de música, teatre y cine, i hui tan sols queden alguns actes puntuals als quals la regidora lliberada no es molesta ni en acodir (ni tan sols a les projeccions de cine o encontres literaris).

A la seua desídia per la cultura en general i per la de Catarroja en particular se suma la falta de mitjans personals en el departament de Cultura d’este Ajuntament.

L’últim episodi ha sigut el canvi de destinació de l’antic càrrec del director del departament de Cultura, el qual ha sigut absorvit per l’àrea d’Urbanisme. Esta nova situació deixa l’àrea de Cultura amb un únic funcionari i un administratiu a càrrec de tota la política de Cultura i Festes d’este Ajuntament, la qual resulta, segons Esquerra Unida, insuficient.

“Qui treballe ha de cobrar” i, per tant, i sensu contrario, qui no treballe no ha de cobrar.

Si abans la remuneració de Teresa Lloria ja resultava injustificable, hui ho és encara menys donats els nuls resultats de la política cultural de Catarroja, i ja que és obligació de l’equip de Govern vetlar per un ús efectiu dels diners públics, Esquerra Unida proposa al Ple de l’Ajuntament de Catarroja els següents acords alternatius i/o complementaris:

- Que la regidora lliberada Teresa Lloria renuncie a la seua remuneració a càrrec de l’Ajuntament i que els diners que ha de rebre es destinen a la programació cultural de Catarroja.

- Que la regidora lliberada Teresa Lloria informe del que fa en la seua tasca diària per a justificar la contraprestació econòmica que rep de l’Ajuntament.


Catarroja, 28 de desembre de 2005


Rosa Pérez Garijo