17.2.06



ESQUERRA UNIDA DENUNCIA LA PARÀLISI DE L’AJUNTAMENT DE CATARROJA


El Col·lectiu d’Esquerra Unida de Catarroja denuncia que l’equip de govern format per UV i el PP ha deixat l’Ajuntament de la localitat en una situació de paràlisi total pel que fa a les àrees dedicades a l’atenció a les persones.

Tots els projetes iniciats per l’antic equip de govern des de les regidories de Tercera Edat, Cultura, Joventut, Benestar Social i Educació han quedat suspesos o paralitzats pels nous regidors.


REGIDORIA DE JOVENTUT

Un dels casos més significatius és el de regidoria de Joventut, ja que el nou regidor, Agustín Mimbrera (sempre assistit per Francisco Chardí), s’ha encarregat des del mateix moment en què va prendre possessió de la Regidoria a impossibilitar qualsevol impuls a la política de joventut en Catarroja.

La primera decisió de Mimbrera ha estat paralitzar tots els projectes pendents i desentendre’s de la gestió anterior. Va decidir suspendre la participació del nostre poble en les Jornades de Neteja de l’Albufera i substituir l’activitat per una excursió a l’Oceanogràfic.



REGIDORIA DE CULTURA

El cas de la regidoria de Cultura no es queda lluny, ja que Teresa Lloria posa de manifest la seua incompetència més absoluta, derivada de la seua nul·la formació.

Lloria encara no ha fet acte de presència en cap de les activitats que des de la regidoria de Cultura s’han programat, demostrant així tot el desinterés de què és capaç alhora de preparar la programació cultural de Catarroja.

Sembla que ella sola serà l’encarregada de desfer tots els avanços que es van produir durant la primera part de la legislatura en matèria cultural i tornar a fer baixar el cap als catarrogins davant una programació que dona cabuda a la infracultura secessionista.



REGIDORIA DE TERCERA EDAT I BENESTAR SOCIAL

Pel que fa a la regidoria de Tercera Edat, al desinterés mostrat per part de la regidora del PP cal sumar-hi el descontent general dels usuaris del Centre de Majors de Catarroja.

La nova regidora encara no ha fet acte de presència en el Centre de Majors, i a les reunions mensuals dels majors continua assistint-hi el secretari particular de l’Alcaldessa en representació de l’Ajuntament.

Junt a este menyspreu per part de l’equip de govern cap al Centre de Majors, cal sumar la paralització total dels projectes encetats per l’antic equip de govern adreçats a millorar la situació de les persones depenents de Catarroja.

En efecte, a iniciativa d’Esquerra Unida, es van estudiar i presupostar dos projectes consistents en la concertació de places per a Centre de Dia i per a descans del cuidador de persones dependents.

Estos projectes, estudiats i dotats de presupost per l’antic equip de govern, han quedat arraconats en un calaix per la nova regidora de Tercera Edat, que ha decidit així desentendre’s d’una de les necessitats més bàsiques de les persones majors de Catarroja.




L’únic que interessa al nou equip de govern sembla que són els assumptes relacionats amb la regidoria d’Urbanisme: es treballa a gran velocitat per modificar el planejament i les primeres conseqüències les pagarà el Port de Catarroja.

La paràlisi general dels departaments de l’Ajuntament relatius a l’atenció a les persones i el desisterés del PP-UV per estes àrees contrasta amb el ritme frenètic, i quasi desesperat, del departament d’Urbanisme per avançar en les modificacions del pla general.

Així, queda en evidència quina ha sigut la vertadera motivació del pacte PP-UV, i com ambdues formacions han preferit buscar l’interés personal i el rèdit immediat.