6.5.14

"Els Mercenaris de la política" per Rosa Pérez Garijo

Rosa Pérez Garijo
(Diputada Provincial i Portaveu d'EU de Catarroja)
Al diccionari, la definició de mercenari és “aquell soldat que lluita o participa en un conflicte bèl·lic pel seu benefici econòmic i personal, normalment amb poca o nul·la consideració en la ideologia, nacionalitat o preferències polítiques amb el bàndol pel qual lluita”. En l’actualitat assistim al desmantellament del poc Estat de benestar que hem tingut al nostre país, sota el pretext d’una crisi que ha fet possible que els rics encara ho siguen més i que una gran part dels treballadors i treballadores ja no puguem cobrir ni les necessitats bàsiques. Costa entendre que el partit que ha aprovat estes polítiques, que ofeguen la classe treballadora, i que governa defensant els privilegis i l’augment de guanys dels propietaris de les grans empreses, reba els vots majoritàriament d’aquells a qui condemna a la subsistència. Però costa més entendre que una part important dels subjectes actius que aproven eixes polítiques, els regidors i regidores, voten a favor de retallar els seus interessos de classe, ja que, els agrade o no, són classe treballadora, perquè el seu mitjà de vida és el seu salari.

Vivim un moment molt crític on assistim a la retallada de tots el drets que varen ser conquistats pels qui lluitaren per una vida digna per a la classe treballadora: salaris justos, sanitat i educació públiques i de qualitat, pensions dignes… En este moment històric cadascú hauria de saber quin és el seu bàndol, però malauradament no és així. En cada plenari comprove que la bancada d’enfront, la del Partit Popular, vota a favor d’eixes retallades sense tindre en compte que quasi ningú d’ells forma part d’eixa classe privilegiada a la qual beneficien amb les seues votacions. Són els mercenaris de la política: les dietes que cobren cada mes, els alliberaments i les col·locacions de familiars directes són el seu benefici personal a curt termini. No ho tindran sempre. “Algun dia vos adonareu de les conseqüències de les vostres votacions”, els he dit més d’una vegada.

El ple de hui, per al sorteig  dels membres de les meses electorals (que ha durat un minut), ha costat 858,60 €. Esquerra Unida pregà que assistira la meitat de cada grup, per estalviar diners públics. PP i PSOE no s’han sumat. Els mercenaris sempre passen per caixa!