27.4.12

El Ple vota en contra de 2 mocions d'EU que demanaven més participació i transparència i un NO a la Reforma Laboral


Es va votar en contra de temes que afecten a l’organització de l’estat i les seues institucions democràtiques negant una participació més directa de la ciutadania, i en no donar suport a les mobilitzacions socials contra una reforma laboral que ataca els drets de la classe treballadora.
En canvi, es va votar a favor i per unanimitat la Moció en la qual demanàvem col·laboració i investigació sobre nadons robats.

El plenari, amb una majoria absoluta del PP, va votar en contra de 2 mocions presentades per Esquerra Unida. La primera moció reivindicava unes institucions públiques més transparents, democràtiques i participatives, sol·licitant que qualsevol entitat o grup de veïns pogueren presentar mocions al Ple Municipal sense tindre que fer-ho via partit polític. La segona demanava la retirada de la Reforma Laboral imposada des d’el govern central i que deixa als treballadors/es en una situació de desprotecció davant l’empresari. Suposant  “un colp” als drets laborals aconseguits per la classe treballadora.


Per a la portaveu d’EU de Catarroja, Rosa Pérez Garijo, “s`ha votat que els regidors/es sigan els únics representants de la sobirania popular i en contra del suport d’un Ajuntament a les mobilitzacions contra l’atac més brutal a l’estat del benestar el situen en un discurs que mira més al passat que no a un futur on la veu de la gent tinga més presència i poder”.

Un altra qüestió que vol destacar la representant d’esquerres és “la falta d’ètica del PP que continua sense donar explicacions de la seua gestió en temes com els criteris de selecció en la contractació laboral de l’ajuntament, l’incompliment d’un acord plenari per a gravar i difondre els plens municipals, la gestió esportiva en relació a les Escoles Municipals i un llarg etcètera que demostra que aquest  equip de govern no està capacitat per a governar un poble com el nostre”.

Afortunadament, per unanimitat i amb presència d’afectats de Catarroja en el cas del “nadons robats” el Ple va votar a favor de la nostra moció demanant investigació del cas i col·laboració amb als afectats. Un cas per a EU és fruït de l’impunitat franquista i d’una part de l’església catòlica que decidia la vida de nadons, arravatant-los de les seus famílies biològiques.

Per a finalitzar, i després de la celebració aquest matí d’un consell de l’empresa pública, volem transmetre que Esquerra Unida de Catarroja vol denunciar el tracte que se li ha donat a la nostra representant per part del PP. Un tracte que es repeteix cada vegada que denunciem o demanem explicacions sobre decisions de l’equip de govern que ens semblen poc clares, malintencionades o interessades per la seua part. En democràcia qui governa està en l’obligació d’aclarir als membres de l’oposició les seues decisions i acords