4.11.11

Ricardo Sixto (EUPV-Els Verds): “Volem habitatges per a la gent i no habitatges sense gent”

El cap de llista d’Esquerra Unida-Els Verds al Congrés per València, Ricardo Sixto, i la diputada provincial d’EUPV, Rosa Pérez, han visitat aquest matí els terrenys del Nou Mil·lenni de Catarroja, on s’han reunit també amb la plataforma Salvem Catarroja. “La imatge dels camps i del patrimoni abandonats en aquestos terrenys del Nou Mil·lenni és la mostra de la cultura de depredació urbanística que ha predominat en els últims anys, i especialment al País Valencià. Aquesta política és la que rebutgem. No podem continuar emparant operacions especulatives com aquesta. Volem habitatges per a la gent i no habitatges sense gent”

Ricardo Sixto i Rosa Pérez amb membres de Salvem Catarroja
Sixto ha avançat algunes mesures del programa electoral de la coalició d’esquerres, entre aquestes la posada en marxa del lloguer social, “el qual ajudaria a totes aquelles persones que pateixen les conseqüències de l’especulació i dels maltractaments dels bancs. El lloguer social és el principal camí per a la satisfacció del dret constitucional a l’habitatge. Sols en 2009 patírem a Espanya 180.000 desnonaments. Aquestos desnonaments neguen el dret a l’habitatge perquè posen per davant dels drets de les persones els beneficis de les entitats financeres”.

El candidat d’esquerres ha recordat que en aquestos moments “existeixen en Espanya 4 milions d’habitatges buits, i més d’un milió d’aquestos són nous. Projectes al País Valencià, com el Nou Mil·lenni o com el Manhattan de Cullera són insostenibles. Cal democratitzar l’ordenació del territori i establir a les ciutats i municipis una planificació política amb participació del teixit social que definisca veritablement les necessitats socials, industrials, agrícoles, turístiques y de serveis”, ha remarcat.