30.7.11

Deutes i factures sense pagar a l'Ajuntament de Catarroja

El deute de l'Ajuntament en concepte de factures pendents de pagar de més de tres mesos d’antiguitat ascendeix a més d’1 milió d’euros. 

El PP de Catarroja incompleix la llei deixant factures per pagar especialment a PIMES, autònoms i als seus empleats. Mentrestant segueixen deixant en mans privades l’administració local fent que interessos privats es beneficien econòmicament de serveis que haurien de ser exclusivament públics.



En el ple d’ahir dijous 28 de juliol de 2011, es van presentar informes de la Intervenció i Tresoreria municipal que reflecteixen com és la situació financera de l'Ajuntament de Catarroja.

Els impagaments a proveïdors de més de tres mesos d’antiguitat, suposen, a data 30 de juny, un import de 795.311,96€, xifra que s’eleva fins al milió d'euros, 1.039.000€ a data de 19 de juliol de 2011. Moltes d’aquestes factures continuen pendents de pagar després de més de dos anys.


Per a la regidora Rosa Pérez Garijo “aquest incompliment sistemàtic dels terminis marcats en la Llei contra la morositat en les operacions comercials, suposa una amenaça a la subsistència dels proveïdors (en moltes ocasions autònoms i PIMES de Catarroja) i a les ocupacions dels seus treballadors.”



EU de Catarroja considera que l’ajuntament ha de complir amb les seues obligacions contractuals i amb la Llei, i la “austeritat” de la qual parlen no ha d’afectar a serveis públics o a petites empreses.