3.5.11

Contra el frau hipotecari

Totes les formacions polítiques amb representació votaren a favor de la proposta d’Esquerra Unida denunciat el frau hipotecari i demanant mesures per a frenar els desnonaments.

EU de Catarroja va presentar al darrer ple municipal una moció que demanava una modificació de la llei hipotecaria que protegirà al ciutadà davant una situació d’incapacitat per fer front a una hipoteca. La moció incloïa diferents propostes:

  1. Que el govern central aprove una modificació de la regulació hipotecària que incloga la figura de la dació en pagament, de manera que, en els casos de residència habitual, si el banc executa la hipoteca i es queda amb l’habitatge, la totalitat del deute (principal, més interessos i costes judicials) quede liquidada.
  2. Instar al Govern a aprovar una moratòria o implementar les mesures necessàries per a paralitzar els desnonaments de les famílies en situació d’insolvència sobrevinguda i involuntària.
  3. Estudiar les mesures a emprendre a nivell municipal per a paralitzar els desnonaments, creant una comissió especial mixta en la qual participen representants del ple municipal i de les associacions d’afectats, veïnals i altres organitzacions socials coneixedores de la problemàtica.
Totes les formacions polítiques, PP, PSOE, BLOC i UV donaren el seu vot favorable a la proposta de la coalició d’esquerres, la qual cosa diferència a formacions com el PP i PSOE que al Congrés dels diputats votaren en contra a la mateixa proposta feta per IU.

Per a la regidora Rosa Pérez Garijo “volen fer visible aquesta injustícia per a que es protegisca a les persones davant  aquest abús”. Per a Rosa i EUPV “s’han d’adoptar disposicions  legals que suspenguen l’execució d’un desnonament com a conseqüència de l'impagament de la hipoteca sobre l’habitatge habitual quan almenys un dels membres de la unitat familiar estiga en situació de desocupació”.