16.6.10

Escolarització de xiquets i xiquetes de 3 anys‏ a Catarroja


Escrit presentat per un grup de pares i mares de Catarroja davant la falta de places per a l'escolarització dels seus fills i filles de 3 anys, que ens han enviat a EU de Catarroja per a la seua difusió:


En Catarroja, a 2 de juny de 2010.

Som un grup de mares i pares de Catarroja que ens veiem en una situació de discrimanació en l’escolarització dels nostres fills i filles.

La situació que s’ha donat enguany a Catarroja és la següent:
Tots nosaltres demanàrem el CEIP Jaume I el Conqueridor com a primera opció, a cap de nosaltres ens han concedit la plaça en aquest centre. Tots tenim 5 punts per viure a la zona que afecta a aquest centre. Tanmateix a cap de les famílies ens han concedit un centre que figurés en alguna de les tres opcions i a la gran majoria ens han oferit, per no dir assignar el centre Joan XXIII que tot i ser d’una zona limítrof realment està a més de 20 minuts de la zona on vivim.

No entenem, com en una zona com la que afecta al CEIP Jaume I el Conqueridor, no s’ha previst amb la suficient antelació la problemàtica pel creiximent de la natalitat. Estem patint la falta de previsió per part de conselleria en aquesta zona des de fa un parell anys. Aquesta zona és la que més a crescut en els darrers anys i per tant les places educatives s’han quedat curtes respecte a altres zones del poble. És difícil d’entendre com no es té una previsió real, doncs tots vivim en la zona des de fa anys i se sap pel padró municipal l’existència de les nostres famílies i per tant no és tan complicat fer una previsió real de les places que cal cobrir.

La distància del centre que ens han assignat causa moltes dificultats tan per als pares i mares, per als xiquets i xiquetes com per als docents del centre doncs degut a la llei del menor el professorat no pot realitzar diferents actuacions que els nostres fills i filles poden necessitar en qualsevol moment degut a xicotets accidents o necessitats mèdiques o d’altres tipologies, com potser una cosa tan habitual com canvis de roba quan tenen problemes per a controlar les seues necessitats fisiològiques.

Per altra banda l’Ajuntament ens ha manifestat la possibilitat de incloure un servei d’autobús per a transportar el nostres fills i filles, tot i que no està garantit per a altres anys degut a que no hi ha certessa de tindre dotació econòmica per a aquest servei. Per altra banda els pares i mares no veiem el servei de transport com a una sol·lució degut a les problemàtiques que comporta associades, doncs ens obliga a portar els nostres fill i filles al menjador escolar i entenem que comporta un risc innecesari degut a que estan tots els dies exposat a qualsevol incidència per culpa del transit.

El fet de tindre que portar les nostres filles i fills al menjador ho veiem com un atemptat al nostre dret de conciliació familiar, com a persones responsables en l’educació dels nostres fills i filles creguem que passar el major temps possible amb ells és part fonamental per a la seua educació.

Ens emparem en el dret constitucional dels pares i mares a escollir el tipus d’educació per al nostres fills i filles incluit la tria del centre que volem per als nostres fills.

Tambe i segons el decret del consell 33/2007 que regula el accés als centres públics contempla el següent dret:

L’administració educativa garantirà que en l’admissió de l’alumnat, en els centres docents de la comunitat valenciana als que se refereix aquest decret es realitze una escolarització adecuada i equilibrada de l’alumnat amb necessitats específiques de recolzament educatiu, respectant la llibertat d’elecció de les famílies.

Cal dir també que ens veiem especialment discriminats pel fet de no poder escolaritzar els nostres fills en el progrma d’ensenyament en valencià en la nostra zona, cosa que dista molt del anuncis que fa conselleria quan és vanaglòria d’oferir ensenyament en valencià a tots els infants. Alguns pares és veuen en la necessitat de renunciar al ensenyament en valencià per a poder escolaritzar els seus fills en la seua zona.

Per totes aquestes raons demanem la creació d’una nova línia d’ensenyament en valencià en la nostra zona per a poder escolaritzar els 16 xiquets i xiquetes que han quedat exclosos del CEIP Jaume I.

Que siga admés aquest document com a recurs presentat en temps i forma contra la inadmisió dels alumnes.


Signat pels pares o mares dels xiquets i xiquetes afectats i afectades