28.11.09

EU dóna el “tret d’eixida” a la refundació de l’esquerra a Catarroja




En els pròxims mesos EU de Catarroja iniciarà una ronda de contactes amb persones i entitats d’esquerra del municipi.

En un acte públic organitzat a la Casa de Cultura i que va contar amb una alta participació, el Col•lectiu d'EU de Catarroja va presentar el manifest de refundació d’EU “Convocatòria Ciutadana” fent una crida per a la construcció de l'EU del futur. Com afirma Raül Camacho Segarra, responsable d’organització del col•lectiu, “en els pròxims mesos iniciarem una roda de contacte amb l’esquerra de Catarroja, entitats, persones particulars, militants, simpatitzants i fins i tot ex-militants de la nostra organització per a recollir valoracions tant positives com negatives en vistes a millorar la nostra organització i construir l'EU del futur pròxim”. Afegeix, a més, que “la idea no és un simple rentat de cara de l’esquerra, sinó un replantejament de dalt a baix del que som, des del nostre discurs fins a la nostra forma d’organitzar-nos”.

L’acte titulat “ELS SINDICATS DAVANT LA CRISI”, va servir de presentació del Manifest de Convocatòria Ciutadana, i va contar amb la presència de les organitzacions sindicals de CCOO (amb Pep Tomàs, Secretari d’Ocupació), Intersindical (amb Paco Gonzàlez, membre del Secretariat Nacional a més de company d’EU de Catarroja) i CGT (Manuel Martínez, Secretari General de València) que van defensar la seua postura enfront de la crisi econòmica.


Per a Daniel Portillo, Coordinador d’EU de Catarroja i moderador de l’acte, “es va parlar de la necessitat de defensar els drets socials ja adquirits, drets que la patronal i la dreta consideren negociables. Es va parlar de la necessitat de més Internacionalisme, recordant que la crisi és només dels països rics ja que els pobres duen moltes dècades en ella. Es va reivindicar una renda bàsica per a aquells que no disposen d’ingressos. I es va parlar també de la necessitat de la POLÍTICA per a donar solucions. Una política independent del poder econòmic que defense l’interès general, de la majoria garantint drets constitucionals com el de l’habitatge, sanitat, educació i treball”.

L’acte va finalitzar amb un vi d’honor i l’entrega per part d’EU de Catarroja d’un llibre a cada sindicat en agraïment a la seua participació.