10.7.08

El frau del Bloc als votants de Compromís




Lluís Torró ha assenyalat que la notificació del plec de càrrecs contra Glòria Marcos “és part d’aquest procés “inquisitorial i empastrador contra tota EUPV, que ni tan sols respecta el principi constitucional d’irretroactivitat de les disposicions sancionadores”.

La diputada autonòmica i coordinadora d’EUPV, Glòria Marcos, ha anunciat que no presentarà alegacions contra el plec de càrrecs formulat contra ella per Mireia Mollà. “No te sentit legitimar un frau tan monumental, ens reservem les accions pertinents davant les instancies que oferisquen mínimes garanties de legalitat” ha explicat Marcos.

Per la seua banda, la diputada autonòmica d’EUPV per Castelló, Marina Albiol, ha tornat a recordar que “es tracta d’un atac contra EUPV i el programa d’esquerres que presentem a les eleccions, que el Bloc s’ha botat reiteradament en recolzar els transvasaments, l’AVE o el concert fiscal, per exemple”.

Marina Albiol ha insistit en que “la persecució contra Glòria Marcos ho és contra tota Esquerra Unida, ja que les seues actuacions no són personals sinó en la seua condició de diputada i coordinadora d’EUPV. Tant Torró com jo compartim i assumim la denúncia d’una operació de “pirateria política” consumada entre el Bloc i les dos diputades trànsfugues d’Iniciativa, que aconseguiren el seu escó en les llistes d’Esquerra Unida”. Albiol ha recordat que ella mateixa ha utilitzat reiteradament l’expressió “trànsfuga, que segons la RAE és la persona que amb un càrrec públic no abandona aquest en separar-se del partit que el presentà com a candidat” per a referir-se a Oltra i Mollà. “No entenc per què això és motiu d’expulsió per a Glòria Marcos i no per a mi” afirma la diputada.

Procés inquisitorial i empastrador

El diputat autonòmic d’EUPV per Alacant, Lluís Torró, ha qualificat el plec de càrrecs presentat “d’infumable, ja que totes les acusacions són polítiques i anteriors a l’aprovació del reglament del grup” per part dels diputats del Bloc i d’Iniciativa. Respecte açò, ha tildat “d’empastrador” que en els Fonaments de Dret es considere d’aplicació l’article 21 d’aquest reglament, sense tenir en compte una norma molt superior, la Constitució Espanyola, que en el seu article 9 garantix “la irretroactivitat de les disposicions sancionadores no favorables o restrictives de drets individuals”.

En opinió de Torró, queda clar una vegada més que es tracta d’un “procés inquisitorial i empastrador, que preten suplantar l’espai d’Esquerra Unida, apropiar-se dels recursos econòmics del grup parlamentari i de la representació dels 200.000 electors que votaren les candidatures de Compromís”, les quals foren encapçalades per Glòria Marcos, Marina Albiol i el propi Lluís Torró.

“És un acte de pirateria que desprestigia l’activitat política”, ha sentenciat Torró, qui s’ha manifestat “disposat a seguir treballant en les Corts al costat de Marcos i Albiol, per a defendre el programa d’esquerres amb el què ens presentàrem a les eleccions”.

València, a 3 de juliol de 2008

18 comentaris:

Valencianiste ha dit...

Sempre que algú alega que vam tirar a Glòria Marcos de síndica s'oblida de què fou amb els vots del BLOC (i d'iniciativa) que va ser triada, amb els tres d'EU no hi tenia prou... Si vols minusvalorar com es va triar Amadeu Sànchis per a RTVV, allà tu. Amadeu no anava a ser triat per la junta de compromís sinó que el triat era Rafa Xambó, però el pobre Amadeu s'havia quedat sense cadireta, i Glòria li pagà amb una nova cadireta aprofitant-se de què com a síndica era ella qui formalitzava davant de la mesa de Les corts les propostes. Tan demòcrata és esta persona que a les primeres de ser triada ja es nega a acceptar que es puga triar a un altre candidat. Però clar, això es veu que és mediocritat i mala voluntat del BLOC... Si haguèrem fet el que tocava, la "cabotà" permetent que Marcos es botara els pactes de paraula de què havia de ser Rafa, segur que Glòria haguera sigut democràtica...

Però hi ha més! perquè després, per a més inri, com que és la síndica, enlloc de crear un compte corrent per a gestionar els diners del grup, va i ho ingressa tot al d'EU!, i no soles això, sinó que es queda l'asignació corresponent a la resta de partits i no la reparteix! Clar, si el BLOC no s'haguera presentat a tants pobles, EUPV no haguera entrat en fallida econòmica sota el mandat de Glòria Marcos.

Mira que tinc afinitats ideològiques amb EU, però mai podré entendre (siga del BLOC o no) que algú la defense. Una dona que ha aconseguit que el partit es trenque en dos, que hageu de vendre la seu perquè vos ha arruinat, que li ha llevat la etiqueta "progre-guai" que tants vots us reportava, la "catalanista" que tants vots duia, la "anti-sistema" que vos recolzava, per a deixar només la marca de la "chiquillada", del "yo no he sido" i de "el profesor me tiene manía". En això ha acabat EUPV per culpa d'uns mediocres, i això no s'ho mereix EUPV.

Espere que vosaltres com a militants d'EU, sàpiguau reconèixer quin és el vostre camí des que Glòria va entrar i deixar de culpar a la resta, no a soles afonant-vos fins a la desaparició sinó, damunt si ho vols, no havent dimitit quan les bases li obligaren a pactar amb nosaltres en contra d'ella. La democràcia té això: tu no estàs conforme i pots assumir-ho o anar-te'n. Altra cosa és el comportament a la búlgara, i això a mi em cansa.

Jesús Monzó ha dit...

Com es pot dir això? Els diputats són elegits amb els vots de tots. seria Marina Albiol diputada per castelló sense els vots del Bloc? El que sé es que Gloria Marcos no em representa i si ho fan els diputats del Bloc i Iniciativa, encara que en el seu dia vaig votar a Compromís.

El Bloc i molts votants de Compromís no tenen la culpa dels vostres problemes interns. Ara resulta que nosaltres som els culpables de la divisió interna d'EU?

Lamente i molt que el vostre titular hui, dia 11 de juliol de 2008, siga este i no que s'ha aprovat definitivament el PAI del Nou Mil·lenni. Açò sí que preocupa als ciutadans catarrogins. La roba bruta s'ha de llavar a casa.

Gràcies per deixar-me opinar encara que comtinue pensant que l'enfrontament (i menys encara en l'àmbit local) no és la línia a seguir.


Jesús Monzó

Raül ha dit...

Al meu entendre, l'enfrontament és FORÇAT per Iniciativa i el Bloc. Tot açò ha sigut la vostra "Hoja de ruta" des de fa molt de temps. Inclús a Catarroja això s'ha sentit de boca de'algún dirigent del BNV
Molta gent d'EUPV vàrem creure en CPV, i Compromís per Catarroja, vàrem creure en moltes persones de les bases del Bloc, vàrem creure en un canvi al País Valencià, i ens sentim defraudats.
Les desicions de les organitzacions s'han de respectar ens agrade o no, i de moment els únics que s'han clavat i han volgut intervindre en les desicions sobiranes d'EUPV haveu sigut vosaltres, donat cobertura a les TRÀNSFUGES d'Iniciativa
Compromís, a nivell local, per a que parlar...

Però enhorabona, haveu conseguit amb la vostra majoria fer desaparèixer a la tercera força política del País (agafant els resultat electorals de les últimes generals) i això em sembla molt però que molt greu.

P.D: L'entrada és d'ahir i no de avui. Si no apareix cap referència a l'aprovació del Nou Mil·lenni és per que jo, com a responsable de comunicació d'Eu-Catarroja, no he pogut penjar-lo per motius laborals. Els blogs d'organitzacions menudes com la nostra són gestionades per persones que dediquen part del seu temsp lliure a fer-lo. Òjala puguèrem tindre actualitzat al minut el nostre espai web, però Jesús, t'assegure que és prou complicat.
Evidentment aquest post no té cap importància al costat d'un projecte urbanístic que representa un model de vida totalment contrari al que podem defensar des d'EUPV a tots els nivells: Cultural, Mediambiental, Social...etc
Per últim, donar-vos la benvinguda al nostre blog.

marso ha dit...

Transfuguismo y democracia para algunos. 5 diputados EUPV+2diputados BLOC Que salió de las urnas y nacido del pacto ≠ 3 diputados EUPV , 2 diputados Bloc +2 diputados tránsfugas(nuevo partido creado,INICIATIVA). Resumen ,nueva mayoría gracias a como dice la wikipedia por “motivos ilegales, inconfesables y socialmente inaceptables más que ideológicos”
http://es.wikipedia.org/wiki/Tr%C3%A1nsfuga

La elección del representante en RTVV corresponde a EUPV. El apartado 12 del Acuerdo firmado ante Notario dice que corresponde a EUPV el nombramiento de los representantes del Grupo en Consells y otras entidades .
http://www.eupv.org/web/images/stories/protocol_compromis13.pdf



protocolo firmado ante notario
http://www.eupv.org/web/index.php?option=com_content&task=view&id=1213&Itemid=31

listados por partidos que aparece en el protocolo firmado ante notario
http://www.eupv.org/web/images/stories/candidatures_corts.doc


Apoyo afiliados EU en referéndum al Compromís, para que digan que no nos la creíamos. Y tambien por eso de a la bulgara, aquí las decisiones se toman desde las bases
http://www.eupv.org/web/images/stories/070113docs.doc

http://izquierdaunidatorrevieja.wordpress.com/2007/01/15/eu-a-favor-del-compromiso-por-el-pais-valencia/


Carta firmada por Glòria Marcos, Lluís Torró y Marina Albiol.
http://pce.es/pcei_pl.php?id=2435&origen=rss

Respecto a lo que pensamos los/las afiliado/as de EUPV, lo decimos donde toca en las Asambleas.
http://www.eupv.org/web/index.php?option=com_content&task=view&id=1385&Itemid=31

http://www.eupv.org/web/images/stories/documents/eupv_as07w.pdf

http://www.eupv.org/web/index.php?option=com_content&task=view&id=1219&Itemid=28



Interesante página para ver el otro pacto qu hizo EUPV con el partido con la UPV o Bloc (llamado ahora).
Se puede decir eso de EUPV tropezó dos veces con la misma piedra
http://www.wikipedia.es/enciclopedia/Unitat_del_Poble_Valenci%C3%A0



Respecto a lo de la cuenta bancaria.
http://www.eupv.org/web/images/stories/protocol_compromis07.pdf

http://www.eupv.org/web/images/stories/protocol_compromis06.pdf


Salud y Républica.

Valencianiste ha dit...

si, però els qui han declarat la guerra al Bloc publicament ha segut EU.

Els qui aceptaren la proposta de funcionar com un grup mixt va ser EU de la ma de Gloria MArcos.

La putada per vosaltres es que el dia de les eleccions els compters que havieu tret molt be per a que no ixqueren mes de dos del Bloc ni mes de dos d'EiP (ara iniciativa) vos varen fallar per que no s'havia aconseguit els vots que calien, i aixi ho dieu.

De apostar pel compromis en podriem parlar llarg, pk hi han molts d'EU i del Bloc que no el volien, i igual no anaven tant errats.

Els que omplin fulles de diari, denuncies, post als blogs i webs sou EU, que teniu en marxa una camplanya de tirar merda sobre el BLOC i IP que no vegues.

A estes altures hi ha que aplaudir la separació traumatica, era facil arribar a acords pero heu triat la confrontació i el divorci, ara esteu en el paper de victima molt ben instalats.

Per cert li dius a Gloria que no flirtege amb el PP pactant per tirar als d'IP dels grups dels ajuntaments i altres coses personals, que ixira escaldada... o igual ja pense que tot este espectacul es el preu.

Raül ha dit...

valencianista, et remet al comentari de Dani. El pacte, les desicions democràtiques, els estatuts de les organitzacions polítiques, els acords...etc estan escrits i en paper, i signats. Llig-t'ho i a vore qui és, amb els seus actes, qui ho trenca.
Per cert, enhorabona Dani per tota la informació aportada.

Valencianiste ha dit...

Val voleu buscar culpables, doncs aixi per mi son uns i per vosaltres son altres, i eixe no era el cami, el cami si tantes ganes de compromis hi havia era pactar un funcionament no agresiu. I als fets en remetixc, la plana web d'EU plena de articles atacant la convivencia del compromis, la dels altres no. Es posa damunt la taula un reglament i Eu s'alça i s'en va sense negociar res.

Aixi que ara lo responsable es treballar i deixar estar ja esta guerra de culpables, jo per lameua part esta es l'ultima intervenció que faig sobre el tema, ja s'en ha parlat prou i aço als unics que beneficia es al PPSOE.

Aixi que au, ja ens tornarem a trobar de segur en molts actes, actuacions, manifestacions, campanyes, etc ....

marso ha dit...

En eso tienes toda la razón, seguro que nos encontraremos en manifestaciones,etc. Afortunadamente en Catarroja tenemos buen rollo y esas cosas son impensables, las relaciones son muy buenas. Pero no por ello debemos dejar de opinar.
Pero, lo que ocurre con los Diputados es muy fuerte, está claro que cada uno tiene su punto de vista. Para eso está la justicia. Ya que no se ponen de acuerdo, pues que medien.

Es un placer teneros por aquí.

Salud y República

Bon Dia Comunicacio SL ha dit...

Em jugue amb tots un paella a que Gloria te un pacte amb el PP. Cada dia ho veig més clar, la noticia que retrasa l'expulsió la mesa de les corts a setembre m'ho confirma.

De segur que no la deixaran sense recursos, com ells si ho feren amb el tipo de CV, l'estrategia esta servida ara vorem com ho justifiquen uns i altres.

Però esta clar que l'esquerra pura de Gloria te molts amiguets en el PP. Ja voreu com es va confirmant tot aço.

Marso ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Basset ha dit...

Jo tinc ganes de vorer que passa quan es presente EU a soles a les pròximes eleccions autonòmiques i municipals, a veure si, com els partidaris d'EU diuen, tots els diputats de la coalició han sigut elegits pels votants d'EU, en tal cas haurien de traure 7 diputats a les Corts i Iniciativa i el Bloc cap.

Segur que si no trauen representació diran que ha sigut per culpa del Bloc , sense fer cap auto-crítica.

Jo espere i desitge que els 3 partits traguen una bona representació parlamentaria (com a mínim del 10 per cent cadascú), per a que puguen debatre les seues idees des de diferents grups parlamentaris, sense donar una imatge d'enfrontament patètic que tan poc beneficia a la representació de les idees progressistes en les institucions democràtiques. Però per desgràcia no serà així i lo més probable és que els tres partits se queden sense representació parlamentària com a passat a molts ajuntaments del nostre país com el d'Alacant i València, on EU no ha volgut pactar amb el Bloc.

És una llàstima, estan barallant se per les molletes, mentre els que s'emporten la major par de la coca són el PP i PSOE.

Raül ha dit...

Home Samaruc, jo, que sóc partidari d'EU, encara no he sentit a cap partidari d'EU dir que els 7 diputats de CPV siguen d'EU. Tot lo contrari. El que s'esta diguent és molt clar: que els diputats d'EU siguen d'EU i els diputats del Bloc siguen del BLOC i que les diputades trànsfugues dimitan.
De segur que tot haguera anat millor.
Després parles d'Alacant i València, però, i tots aquells pobles que amb representació del BLOC no han volgut pactar amb EU? Mireu els Compromís a Comarques com La Marina, La Ribera, L'Horta Nord o Sud...etc,qui ha sigut el que si a pactat i el qui no a pactat?
I si, és patètica la situació viscuda al progressisme valencià

Basset ha dit...

Raül,
Com és possible que digues que els partidaris d'EU no parleu en nom de tots els votant de la coalició Compromís pel Pais quan sempre que feu un manifest en contra dels diputats del Bloc o d'Iniciativa comenceu així:
"El frau del Bloc als votants de Compromís..."
"Tots els votants de la coalició Compromís pel País estan defraudats per l' actitud dels diputats del Bloc", etc. (no cal eixir d'este blog per a trobar exemples)
Com si tots els votants de la Coalició Compromís pel País foren d'EU.
Pense que se passeu una miqueta intentant monopolitzar el Grup parlamentari. No totes les persones que votaren la coalició Compromís pel País són votants d'EU ni molt menys, molts d'ells son votants del Bloc o d'Iniciativa i vosaltres no podeu saber el que pensen tots els votants de eixa Coalició. segurament n'hi hauran molts que no estan d'acord amb la manera que ha tingut Glòria Marcos de gestionar la crisi dins del Grup Parlamentari. De fet en este blog han escrit
molts votants de la coalició Compromís pel País expresant el seu desacord per la manera que Glòria va dirigir el grup parlamentari mentres era la sindica. Inclús molts militants d'Eu han expressat el seu malestar amb eixa actitud prepotent i anti-democràtica que va fer que el grup se trencara.
Pense que deuríeu de fer un poc d'auto-critica i abandonar d'una vegada eixa postura victimista com si EU no haguera tingut res de culpa en la crisi de la Coalició Compromís pel País.

Basset ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Basset ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Raül ha dit...

doncs bé Samaruc, açò pareix el "mundo al revés". Les postures son tant distintes que l'entendiment és prou difícil. Pot ser que EU haja fet poca autocrítica, però IpV i BNV han fet? Et recorde a Pasqual Mollà al dia següentde les eleccions fent la V de la victòria. Si hem de fer autocrítica que sigam tots/es,i t'assegure que jo seré el primer. De moment em quede amb la legalitat, amb EUPV.

Samaruc ha dit...

sense entrar al tema... perquè no tinc ganes... eixe samaruc no és este samaruc.

només és un aclariment.

EU ha dit...

Gràcies Samaruc pel teu aclariment.
I als COBARDS que no donen la cara, que s'amagen en nom d'un altre, i que actuen de MOLT MALA FE, una coseta: a aquest blog no sou benvinguts/des.