EU denuncia que l’equip de govern municipal suma a les contractacions de 2 secratàries i a la lliberació de la número 2 del PP, Soledad Ramón, la contractació de qui fou secretari de l’exalcaldessa durant la passada legislatura.
A preguntes de la regidora de la formació d’esquerres, Rosa Pérez, l’equip de govern informà que s’havia contractat a esta persona fent ús d’un contracte laboral per ‘acumulació de feines’ a la Regidoria de Festes i que el contracte estaria vigent ‘fins el 20 d’octubre’ i que després ‘ja voríem’.
Per a EU es tracta d’una contractació inadmissible i d’una perversió de la política laboral de l’Ajuntament, que es veu obligat a donar feina a qui fins ara exercia de càrrec de confiança, perquè no té res millor a fer.
Esta contractació, que frega la il·legalitat, és una manifestació evident del que està disposat a suportar Xirivella per mantindre’s al cap de l’Ajuntament de Catarroja: no només ha de donar feina a l’exregidora Lloria, sinó que també és precís col·locar al número tres d’Unió Valenciana.
“Creiem que el PP i UV han confós l’Ajuntament amb una agència de col·locació, on qualsevol pot cobrar a càrrec dels pressupostos municipals” afirma Rosa Pérez. “Amb aquestes contractacions s’ha demostrat que el pacte PP-UV ens eixirà a tots els catarrogins exageradament car”.
15 comentaris:
Interesants reflexions:
Verda, d'esquerra i nacionalista. I d'esquerra, nacionalista i verda. O nacionalista, verda i d'esquerra?
Veient que l'esquerra té veritables problemes al País Valencià per redefinir el model amb el qual aspira a recuperar el terreny perdut, aquest bloc ha decidit tancar els comentaris post electorals baixant a la sorra, atenent la rutina i esperant que puga servir d'alguna cosa aquesta lanceolada, tot pensant en les properes eleccions generals. No ens enganyem. Respecte a l'anterior convocatòria electoral al País Valencià el PP s'ha fet amb uns 50.000 vots d'Unió Valenciana, amb, aproximadament, un 2% dels vots socialistes i, a més, el seu increment ens fa concloure que amb una gran part del vot que s'ha incorporat per primera vegada a les eleccions. Hi ha una gran borsa de gent jove que ha decidit votar PP. Malgrat això, segons el CIS, que va quadrar els resultats en la seua enquesta, el 40% dels valencians es declaren de centre, la qual cosa significa que més de la meitat dels electors són de centre esquerra. Podem convindre que la majoria social del País és progressista o, com a poc, de progrés. Ara bé, el PP ha tret més d’1,2 milions de vots. Això també significa que, a partir d'ara, tindran un sòl electoral d'un milió de vots, calculant que uns 200.000 dels que els han votat poden arribar a modificar l'orientació del seu sufragi. Que el PSPV abaste el milió de vots és imprescindible perquè els partits de l'esquerra (o el que siguen) puguen arribar a formar govern. I arribar al mes de març amb un grapat de candidats a la secretaria general que ja ha dit Pla que abandonarà al proper congrés del seu partit no és la millor opció. Més els valdria resoldre la qüestió amb un congrés extraordinari i, si més no, no acudirien els socialistes a les eleccions amb un lideratge provisional al País Valencià.
Una altra cosa que ha quedat palesa en les passades eleccions és que no hi ha lloc més que per una alternativa a l'esquerra del PSPV-PSOE. Si Esquerra Unida i el Bloc hagueren concorregut per separat, és probable que cap dels dos haguera arribat al 5%, i és dubtable que abasten el 3% si algun dia es rebaixa el llistó electoral, atès el bipartidisme al qual aboca a la política del País la influència estatal. Els moviments al si d'Esquerra Unida, amb la formació del partit polític que naixerà dels membres del corrent Esquerra i País i d'altres el proper mes d'octubre, pot acabar, fins i tot, amb aquest partit fora de la coalició, la qual cosa deixaria en una posició molt delicada els comunistes de IU. I si això succeïra, també és probable que el Bloc, com a tercera força valenciana en l'àmbit municipal, acabara assolint el paper d'Esquerra Unida. I, com ara explicarem, pot ser inclús més raonable de cara a l'electorat. Una socialdemocràcia valencianista serà, no cap dubte, millor tolerada que l'actual EUPV, que amb el cognom comunista, tot i que ens semble increïble, retreu i espanta l'electorat generalista. Quan de verda, com de nacionalista i fins on d'esquerra és el que falta per encertar.
WYSYWYG: allò que veus és allò que tens. Hem arribat a un punt en què la gran massa electoral no pot digerir bé missatges complexes ni estratègies rebuscades. Ha percebut que l'alternativa al PP era un tripartit i la reacció, inclús més en el votant de l'esquerra, ha estat negativa. La tropa no entenem missatges de complexitat intel·lectual als quals no hi pot arribar. La societat de masses, abocada al consum i els serveis, aboca qualsevol alternativa política a haver d'el·laborar propostes simples, directes i en un entorn poc transformador. No és capaç d'assolir grans riscos ni canviarà la seua seguretat per més llibertat, però si que està disposada a fer el contrari. Parlem del País Valencià, que no admet cap comparació amb Catalunya o el País Basc, on el matís polític i la barrera electoral provoquen que puguen obtenir representació parlamentària cinc o sis formacions. Ara bé, a Galícia, Navarra, Andalusia, Aragó o Cantàbria no hi ha espai més que per a una tercera força parlamentària.
El missatge polític imbricat en l'entramat publicitari haurà de seduir i no martellejar l'elector. Però encara que es dispose de bons missatges, tampoc això valdrà de molt sense bons candidats. Aquesta mateixa societat és la que reclama una imatge determinada. Per això, no estarà de més que l'esquerra copie esquemes del funcionament de la dreta i, tot i que siga a efectes de consum intern, teste l'electorat abans de citar-lo sobre el candidat que espera trobar-se en un partit progressista. Potser Elx no requerisca un candidat com Benicàssim, o que el d'Elda haja de tindre un perfil diferent al de Torrent. Només li recorde una frase assenyada a Pedro Almodóvar: "todo lo que no tiene morbo és un estorbo". No parlem, òbviament, del mateix que el cineasta, però els candidats han de tindre atracció, si més no perquè es perseguisca aprofundir en el seu discurs.
Les candidatures no poden ser triades en clau interna o en funció del joc de contrapesos del partit en qüestió. Les victòries de M.J.Català, una xicona de 26 anys, a Torrent per majoria absoluta (desbancant una altra majoria absoluta del PSPV) o, el mateix cas, de Lorenzo Agustí, un altre xicot jove que s'ha treballat Paterna durant anys, en part amb un sou d'assessor, NO SÓN FRUIT DE LA CASUALITAT. Són dos de les primeres 10 ciutats del País Valencià i en tots dos casos l'alcaldia socialista amb majoria absoluta era ja un règim. La gent jove d'aquestes localitats no recorda cap altre alcalde. I ha quedat molt clar que l'electorat està disposat a confiar el seu vot a gent jove que considera ben preparada (no diem ací que aquests dos xics ho estiguen).
És urgent fer allò que tantes vegades han promès o dit que anaven a fer els partits d'esquerra i no mai han fet. Cal obrir els partits a la societat, incorporar gent dels moviments socials, a professionals liberals -tot i que siga a títol personal i com a independent- i, sobretot, a gent jove.
Les agrupacions locals dels partits d'esquerra dediquen quasi tot el seu treball a les tasques pròpies de les candidatures municipals i, sovint, obliden el País. S'ha imposat la "política de campanar". I s'ha de recordar que, molt probablement, no mai tornaran a coincidir les eleccions municipals i autonòmiques si Camps fa ús de la seua capacitat de convocar eleccions a les Corts quan vullga, buscant així un espai propi per a la política valenciana en l'àmbit estatal. En les passades eleccions hi ha hagut molts i molts pobles on era quasi impossible trobar un cartell del candidat autonòmic, mentre que la presència de Camps al costat dels candidats del PP ha suposat un valor afegit a les candidatures de la dreta. I això és així perquè en molts casos els candidats locals de l'esquerra pensaven que la presència del líder del seu partit els restava possibilitats. Si el candidat a la presidència de la Generalitat no té credibilitat entre la pròpia tropa, difícilment podrà traslladar-la a la ciutadania.
I, ja per acabar, se'ls hi ha de dir als partits una cosa molt alta i clarament. Els candidats que trien no són més que els millors d'entre aquells que estan disposats a presentar-se i fer un pas al front. Dins de cada partit és més que probable que hi haja millors candidats possibles que els triats, però simplement no volen passar a la primera línia. Si els candidats no són el millor de cada partit, que imaginen els possibles candidats que hi ha fora del partit que posseeixen més i millors qualitats. Modèstia com a requisit fonamental. Ens deuen un respecte als electors.
Font: blocs.mesvilaweb.cat/vicentgalduf
Compromís se rompe al presentar dos candidatos a RTVV tras una reunión a gritos
http://www.levante-emv.com/secciones/noticia.jsp?pNumEjemplar=3592&pIdSeccion=19&pIdNoticia=320609
Los diputados del Bloc y EiP retan a Marcos y presentan su propio aspirante al consejo de RTVV
http://www.lasprovincias.es/valencia/prensa/20070714/politica/diputados-bloc-retan-marcos_20070714.html
Dos consideracions la respecte:
Personalment trobe que el perfil de Xambo es millor que el de Sanchis, el primer es un profesional en els mitjans de comunicació, el segon es un politic amb un curriculum poc agradable, ja que no va voler el compromis a Valencia Ciutat, ves més un premi de MArcos a qui ha perdut a Valencia però li es fidel i de pas li dona un jornalet.
Segon no costa res negociar i votar i aceptar les opinion sdels altres, lo de Marcos es quasi una dictadura. Tal i com ve representat pels diaris.
Personalment crec que ni Xambó ni Amadeu son els millors candidats per a representar a CPV a RTVV, però es dic:
1er:Xambó demana el vot per a Carme Alborch (PSPV), fracasà i ara nosaltres li donem un càrrec a RTVV.
*A més, pregunta-li als companys de Salvem Catarroja que participaren a Ja en tenim prou la opinió que tenen de Rafa Xambó (Jo sóc uno d'ells. quan vullges et conte)
2on: La desició de no anar amb el bloc no és una desició d'Amadeu Sanchis és de l'assamblea d'EU-Ciutat de València.
3er. La desició de nomenar a Amadeu és una desició d'EUPV i no de Glòria.
4t. EU i BLOC acordaren una cosa abans d'eleccions i ara és el BLOC, i les 2 diputades d'EiP, qui no respecta els acords.
5é. Les coses criticables son criticables vingen d'on vingen (Açò ho dic per tú Domingo) i en aquest cas el BLOC ha sigut deslleial amb CPV. Segurament forçant l'eixida d'EiP d'EU i deixant a EUPV sense grup a les COrts.
6é. Glòria en representació d'EUPV digué que eren favorables a repetir el CPV per a les eleccions generals, i al dia següent el BLOC i EiP fan el que fan.
7é. Jo votí a favor de CPV i votí a favor de Compromís a Catarroja. Hui per hui estic totalment arrepentit de haver recolzat aquesta iniciativa (gràcies als "companys" de BNV i d'EiP)
8é. Per favor, si no esteu a gust pireu-se. Formeu un altre partit, repartiu-se els sillons i els càrrecs amb les vostres filles/s (ho dic per la dipuatdita Mireia Mollà, filla del lider d'EiP, Pasqual Mollà), els vostres amics (Xambó) i bon viatge.
Jo em quede, amb EUPV, amb una esquerra transformadora, socialista, ecologista i anticapitalista. Em quede amb la gent del carrer, amb la gent treballadora, amb la gent senzilla...
si lo criticable es criticable.
jo no conec a Rafa Xambo personalment però conec les coses que ha escrit com estes:
-Comunicació, política i societat: el cas valencià
-El sistema comunicatiu valencià
-Dies de premsa: la comunicació al País Valencià des de la transició politica
El perfil dels representants de la rtvv no ha de ser politic, per llei, cosa que psoe i pp no complixen. Però que no ho faça el compromis. No negaras que Sanchis es un carrec politic.
2on si es l'assamblea de valencia pero este home al cap es qui la representa. I diu NO al compromis.
3er Tampoc crec que coste res sentar-se a vore a qui posen, si el teu soci no veu be al qui tu proposes, no es masa democratic dir em toca a mi i au. Trobe l'actitut poc pactista de Gloria i PCE justifica l'actitut dels altres prou.
La proposta d'EU segons un comunicat d'ells:
El Consell Polític d'EUPV ha pres una determinació sorprenent, condicionada pel greu clima intern que es respira al partit que dirigix Glòria Marcos. Sense esmentar el Compromís ni fer referència al valencianisme, EU obri la porta a un possible pacte amb altres formacions d'esquerres de cara a les generals del 2008.
TEXT APROVAT PER LA PERMANENT D'EUPV
“Esquerra Unida te en la fita de les properes eleccions generals, una oportunitat de presentar-se a la societat valenciana amb una proposta, que superant les actuals divisions que patim, siga transformadora i unitària. Una proposta que torne a ficar en l’eix del debat la nostra alternativa per a la societat en la que vivim, frenant les polítiques neoliberals continuistes dels executius del PP que en moltes matèries el PSOE ha dut a terme durant aquesta legislatura. Una proposta que siga útil per a impedir el retorn de la dreta extrema al Govern.
Les candidatures al Congrés dels Diputats i al Senat hauran de reafermar el nostre perfil nítid d’esquerres, defensant entre altres coses un canvi veritable de política econòmica modificant la política fiscal i pressupostària; retirar la proposta de l’eixida a bossa dels fons de reserva de la Seguretat Social; l’objectiu de la plena ocupació estable i amb drets; el compromís amb els serveis públics entre ells la sanitat i l’educació, superent les deficiències de la LOE; la defensa de les llibertats democràtiques, derogant la Llei de Partits; un sistema de finançament autonòmic equitatiu, federalitzant i solidari; una reforma electoral que supose la proporcionalitat de l’elecció del càrrecs públics; una política exterior que supere la submissió atlantista del Govern del PSOE, amb la tornada immediata de les tropes d'Afganistan i la no participació en cap missió de l'OTAN.
Serà, per tant, l’Assemblea d’EUPV en el marc de les seues funcions, la que debatrà com anar perfilant unes propostes programàtiques, que en el marc del programa d’IU, presenten una alternativa d’esquerres als principals problemes que pateixen els treballadors i treballadores. També serà l’Assemblea d’EUPV, la que en funció d’allò establert pels Estatuts, garantirà l’elecció de candidatures plurals com a expressió de la voluntat de les bases d’EUPV, fruit de la nostra definició com a Moviment Polític i Social.
En eixa línia, el Consell Polític d’EUPV, vol obrir un debat intern i extern sobre quina ha de ser la millor forma de presentar-nos a les eleccions generals, de tal forma que de manera tranquil•la tothom puga dir la seua al voltant d’aquest tema sense cap tipus de pressió externa o interna, fent la proposta d’unir a les forces d’esquerres o progressistes en una mateixa candidatura, al Congrés dels Diputats o al Senat.
Aquest debat haurà de fer-se de forma conjunta amb l’esquerra política, social i sindical del nostre País, on totes les propostes tinguen cabuda, tenint en compte, que com sempre, seran els afiliats i afiliades a Esquerra Unida els/les que per part nostra tinguen la darrera paraula”.
-------
No vec per cap lloc una referencia al VALENCIANISME i res tampoc de la linea ecosocialista. I si moltes a coses ja trobe que caduques, com ara el NO A L'OTAN.
Be que vec dificil que el Bloc signe algo on no hi ha cap referencia a "LO NOSTRE", per mi principal amb els temps que corren.
que els valencians siguen visibles a Madrid es important.
A i lamente qu et'arrepentisques del Compromis, jo no. Encara que mal fet i tard ha segut molt profitos, al menys no hi ha bipartidisme a les corts com el que hi ha a Alacant i Valencia.
Sincerament Domingo crec, pels vostres actes, que realment no vos interesa fer una societat més justa. Crec que esteu aprofitant-se de la situació. Crec que no voleu la unitat de l'esquerra, crec que esteu cegats, que lo únic que búsqueu és el "quitate tú que me pongo yo".
He intentat entendret a tot el món, he votat a membres d'EiP en assemblees per que pensava que ningú sobraba, recolzí a EO en l'última assemblea per que realment pensava que volien la pau al sí d'EU, he sentit a tot el món.
I si, ESTIC TOTALMENT DECEPCIONAT I ARREPENTIT, han enganyat a la gent, s'estan aprofitant de la derrota, son uns VIVIDORES de la política, i no m'els crec.
Tire la toballa, la situació no té solució. Veig a Glòria i a Marga demanant pau, demanant unitat,i sempre sempre sempre, facen el que facen ATAQUEU, DESTRUÏU, FIQUEU MERDA AMB L'OBJETIU DE DESTRUIR EUPV, i si no, temps al temps. Jo torne a dir que sé on estic i on vull estar. Seré minoria, inclús a lo millor "extraparlamentari", però aniré amb el cap ben alt, i sense enganyar al que és el meu company.
De veritat pireu-se, formeu Iniciativa del Poble Valencià o lo que vos done la gana. Contacteu amb els vostres intelectuals, i defengau LO VOSTRE.... en mi no conteu
MALA PANDA ELS DE ESQUERRA I PAIS. TANT QUE VOLIEN EL COMPROMIS I ARA VOLEN CARREGAR-SE EL COMPROMIS.
MIREU MISLATA, EIP ACABÀ A HOSTIES AMB EL BLOC I FINALMENT EL BLOC PACTA AMB EL PSOE. NO M'ESTRANYARIA QUE PASSARA TAMÉ A VALENCIA
ELS DEL PC ALMENYS TENEN MES VERGONYA
Pareix qeu no sols es tema del País Valencià.
----------------------------------
El Consejo Político Regional de IU acodó, prácticamente por unanimidad, con una sola abstención, la expulsión de Cristóbal Guerrero y de otros tres militantes de la coalición, integrantes de la llamada corriente crítica, por deslealtad a la organización.
El coordinador general en funciones de IU en Extremadura, Víctor Casco, informó a Efe de la reunión del Consejo Político, que tuvo lugar el pasado viernes por la -noche en la Casa de la Cultura del Polígono Nueva Ciudad de Mérida.
Además del ex diputado autonómico, han sido expulsados también Rogelio Barrero, María José Durán y Cristóbal Carrasco. Según Casco, la expulsión se justifica en el hecho de que ha concultado trece artículos de los estatutos de IU regional y federal.
http://www.hoy.es/prensa/20070708/regional/izquierda-unida-expulsa-cristobal_20070708.html
--------------------------
El Compromís y el futuro
Refiriéndose a las pasadas elecciones, Glòria Marcos declaraba que una de las causas que impidieron mejores resultados para el Compromís pel País Valencià fue el hecho de que el Bloc tuviese relaciones con CiU. No diré yo ni que sí ni que no. Sólo añadiré que también el Bloc podría haber aducido que otra de las causas fue la presencia del PC entre los partidos conjuntados. Por ejemplo. ¿Por qué no? El Bloc ha sido prudente y no respondió a las declaraciones de Marcos. Al menos no las conozco.
El caso es que la conjunción de partidos que formaron el Comprimís tenía como objetivo "el País Valencià". Es decir, luchar y potenciar la personalidad y autonomía del pueblo valenciano frente a la política negativa de la derecha. Para lo cual era imprescindible alcanzar, junto al PSPV, una mayoría en las Corts que desbancase al PP de la Generlitat. Cierto es que el sector del Partido Comunista que dirige mayoritariamente Esquerra Unida, mostraba sus recelos ante la formación del Compromís y si aceptó contribuir a la misma fue con poco entusiasmo. El caso es que, a las primeras de cambio, ha querido ejercer desde su mayoría en EU la dirección del Compromís. Lo acabamos de ver con motivo de la elección del representante del grupo parlamentario en el consejo de RTVV. El grupo está formado por siete diputados: tres de EU, dos del Bloc y dos de Esquerra i País, que es una corriente dentro de EU. Sin embargo, ha sido la portavoz del grupo, Marcos, junto con los dos diputados de EU, quien ha presentado en el registro de la Cámara el nombre del político Amadeu Sanchis como representante, en contra de la opinión de los cuatro diputados del Bloc y Esquerra i País que proponían al sociólogo Rafa Xambó. Como ha declarado Enric Morera, secretario general del Bloc, "desde el Compromís hemos de demostrar coherencia con aquello que defendimos ante nuestro electorado. Compromís ha defendido una dirección de RTVV de perfil profesional, con una información objetiva al servicio del conjunto de la sociedad valenciana y no la que ha llevado a cabo el PP, y continúa llevando todavía, al elegir un director de línea claramente partidista. Aquello que criticamos al PP no podemos hacerlo nosotros. La propuesta unilateral de Glòria Marcos, que ha quedado en minoría en el grupo parlamentario, no responde a los criterios ni al perfil que el Compromís ha defendido. La propuesta de Rafa Xambó, un hombre de probada experiencia en el campo de la comunicación, profesional y sin adscripción política partidista, consideramos que es quien mejor se ajusta a lo que el Compromís defiende". Lo sucedido en este caso es una muestra de lo que puede ser, en adelante, la toma de decisiones.
Importa el País Valenciano y su futuro. Es lo que nos ha movido a muchos a respaldar y propiciar el Compromís. Sin embargo uno comienza a tener serias dudas del grado de interés que el Partido Comunista que lidera Esquerra Unida pueda tener acerca del futuro de este país. Y esto es preocupante. Nos encontramos en una situación difícil. En las pasadas elecciones autonómicas el nacional-catolicismo español ha obtenido la mayoría absoluta. Se ha producido la conjunción entre los políticos que añoran los tiempos en que en las escuelas se enseñaba la Formación del Espíritu Nacional y los obispos que añoran las entradas bajo palio en las iglesias y catedrales del dictador. Unos y otros abominan, por ejemplo, de la Educación para la Ciudadanía. Sólo faltaría que la dirección del Compromís cayese en manos de quienes tal vez añoren y piensen, todavía, en el asalto al Palacio de Invierno. Aquí lo que importa, lo vuelvo a repetir, es el país, el futuro que queremos para los valencianos.
Algo en lo que deberían pensar, y seriamente, los socialistas del PSPV, que por lo visto andan un tanto desnortados. Pensar qué país quieren. Si un país autónomo y dueño de su destino, o una especie de franquicia del poder político central.
La situación en que se encuentra el País Valenciano, ante otra legislatura gobernado por esta derecha, la más rancia y menos democrática de todo el Estado, exige la atención de todos aquellos que deseamos un país que viva en libertad, sin medios de comunicación como RTVV partidistas y ocultadores de la verdad a los ciudadanos, con una enseñanza impartida en edificios escolares y no incómodos barracones, con una atención preferente a la economía productiva en lugar de favorecer la economía especulativa, y tantas otras atenciones de las que carecemos, como la lengua o la cultura.
FRANCESC DE P. BURGUERA
Font: El País
Rafa Xambó: 'Sembla clar que Compromís s'ha acabat'
La designació del representant a RTVV, que la mesa de les corts aclarirà avui, primera topada greu de la coalició
El ple de les Corts valencianes votarà demà la llista tancada de membres del consell d'administració de RTVV. Per tant, la mesa ha de decidir avui si accepta Amadeu Sanchis com a representant de Compromís pel País Valencià, proposat pel sector oficialista d'EUPV, o el sociòleg Rafa Xambó, proposat per les diputades d'Esquerra i País i pels diputats del Bloc. Aquesta és la primera col·lisió greu de Compromís, que Xambó, en una entrevista amb VilaWeb, considera acabat.
Quan li van proposar de ser el representant de Compromís a RTVV?
Fa vuit dies o deu. Per una altra cosa, hauria dit que no, però ser al consell d'administració de RTVV és una cosa que em veig capaç d'assumir: la meva especialitat és la sociologia de la comunicació, he fet estudis sobre el sistema comunicatiu valencià i, tenint en compte que fa temps que sóc independent, pensava que ho podia fer bé, però vaig posar una condició.
Quina?
Que m’elegissin per unanimitat i que, mentre les coses no fossin clares, no volia que es difongués el meu nom com a possible representant: no volia especulacions ni travesses.
Però les coses no eren prou clares; hi havia desavinences a la coalició.
Sí, al cap d'uns pocs dies em van dir que no era possible de proposar-me per unanimitat perquè la direcció d'EUPV volia Amadeu Sanchis. Aleshores em van demanar si estava disposat a continuar endavant, tenint en compte que al grup parlamentari són majoria els diputats que em prefereixen a mi. I vaig optar per no fer-me enrere. Vaig pensar que, a més, seria una mena de prova per al sector dominant, el partit comunista, amb qui, per cert, he tingut bona relació durant la campanya.
Quina es pensava que seria la reacció d'EUPV?
Confiava que Glòria Marcos i la gent de la direcció entendrien que el meu perfil era més adient que no el d'Amadeu Sanchis, a qui podien oferir una altra sortida política.
Però han insistit a defensar Sanchis.
Sí, i han fet servir un to agressiu i amenaçador contra les diputades d'Esquerra i País. Fins i tot el secretari d'organització [Ricardo Sixto] m'ha dit, indirectament, des de la premsa, que m'ho repensés. Tot plegat em sembla penós i trist.
Veu perillar la coalició de Compromís?
Sembla clar que la coalició s'ha acabat. La crisi és molt seriosa. Ha petat per aquest motiu, però podia haver-ho fet per qualsevol altre. Esquerra i País han intentat de fer veure que calia una persona amb el perfil adequat, però hi ha qui s’estima més Sanchis. Si volen apostar per persones sense experiència en la comunicació, és cosa d’ells.
L'acord pre-electoral de Compromís diu que els càrrecs d'EUPV es mantindran i que és competència de la formació de designar-los.
Però a Compromís també hi ha Esquerra i País, a qui no han donat ni una mínima opció d'expressar-se sobre aquesta qüestió ni de decidir res.
Quina feina pensa fer fer, a RTVV, si acaba essent designat?
Desenvolupar una funció crítica de la gestió de RTVV, controlar la manipulació, fer informes que la demostrin, perquè és diària, constant, palesar l'enorme desproporció entre l'atenció al PP i als altres partits, i la manipulació i desaparició de determinades realitats. Es tracta d'aprofitar la presència al consell d'administració per tirar-los a la cara les maniobres que fan. Hem de reclamar una gestió transparent i democràtica.
Font: Vilaweb
Xambó ha sigut un aprofitat. Després de signar un manifest per Carme Alborch, després de monopolitzar Ja en tenim Prou negant la participació reial de les associacions, després del fracàs electoral de l'esquerra i no fer cap autocrítica, ara toca fotre a EUPV, fotre a valencians d'esquerra i col·laborar amb els xantatgistes del Bloc i de EiP, volent una cadireta a RTVV.
Molt bé, un fort aplaudiment... ahh i una pregunta quant penseu acabar amb Glòria, acabar amb EUPV? Espere que siga prompte i que no continueu amb la vostra mentira
Ací el teniu. Ja l'haveu aconseguit. No teniu vergonya (Bloc i EiP).
!Endavant EUPV!
!Endavant Companyera Glòria!
El Bloc i EiP expulsen a Glòria:
Consulta esta noticia en: http://www.levante-emv.com/secciones/noticia.jsp?pIdNoticia=321585&pIdSeccion=19&pNumEjemplar=3596
Catxi en la punyetera Brugera:
Que podem esperar d'un anti-comunista com tú? Que podem esperar d'un democrata cristià com tú?
No habia sentit tanta "idiotez" junta des de fa molts anys
Que Rafa Xambó és una persona independent??
Que si el PCE?
Que si l'objetiu era País Valencià?
En defensa de l'esquerra i del País Valencià (Podeu adherir-se):
http://movimentpelpais.blogspot.com/
Estos dies, Compromís pel País Valencià es veu immers en una crisi que afecta al Grup Parlamentari sorgit de les eleccions del passat 27 de maig. El detonant ha estat la designació del representant davant del Consell d’Administració de la RTVV. Però la cosa ve de més lluny. Anem a pams.
Després de les eleccions, s’hauria d’haver reunit la Comissió Política de la coalició formada pels representants de totes les forces polítiques signants del Compromís. Era convenient per molts motius. Per un costat per tal d’analitzar a fons els resultats electorals , però sobretot perquè davant la constitució del grup parlamentari i les designacions a realitzar al principi de la legislatura, feien necessari un intercanvi d’opinions i consensuar perfils polítics per als distints càrrecs. Però no, la Comissió Política no s’ha reunit fins el dia 10 de juliol, pràcticament mes i mig després de les eleccions. Tard i mal.
Mentre, es va nomenar la Síndica del Grup, Glòria Marcos (EU), i el Síndic adjunt, Enric Morera (BLOC). En el grup parlamentari no va haver acord respecte del nomenament del segon síndic adjunt, però Marcos va nomenar Lluís Torró, cap de llista per Alacant del Compromís, unilateralment, sense comptar amb l’aprovació dels demés diputats i diputades del Grup.
També, els òrgans d’EU proposen Amadeu Sanchis, cap de llista de EU a la ciutat de València en les últimes eleccions municipals, com a representant de la coalició al Consell d’Administració de RTVV. Des del BLOC els vam notificar, verbal i per escrit, als companys i companyes d’EU, que no ens semblava la persona adequada per a eixe càrrec per moltes raons, però fonamentalment perquè pensem que una persona que es va negar a fer el Compromís a la ciutat de València i després es va quedar fora de l’Ajuntament, no era la més adequada per representar la coalició. Però a més, per coherència política: el programa electoral d’EU parlava de fer eixe nomenament d’acord amb el Consell de l’Audiovisual i amb un perfil professional i no partidista. És la mateixa opinió que tenen els sindicats i la mateixa Unió de Periodistes. No pot ser que protestem perquè el Consell de RTVV és partidista i el PP el controla, i després nosaltres nomenem una persona de partit (del PC) que no té res a vore des del punt de vista professional amb els mitjans de comunicació. És una flagrant contradicció i falta de coherència política.
Ara, el més greu d’esta qüestió és que Glòria Marcos, en la reunió del Grup Parlamentari, es negue a què es vote la proposta per por a perdre-la. La greu crisi interna que pateix EU no pot influir en la democràcia interna , necessària, en el Grup Parlamentari de Compromís.
Malament anem si les decisions al si de Compromís s’han de prendre sense comptar amb totes les forces que el conformem. Des del BLOC no estem acostumats a eixa manera, dictatorial, de funcionar.
http://pepachesa.blogspot.com/
Quin argumentari més bo, quan un no t'agrada es un anti-comunista, però el dia de presentació del compromis be que li aplaudieu a FRANCESC DE P. BURGUERA.
Publica un comentari a l'entrada