28.2.07

28 de febrer de 2007

ESQUERRA UNIDA DENUNCIA LA DISCRIMINACIÓ DE LA INTERCOMPARSA EN LES SUBVENCIONS DE 2007


Esquerra Unida de Catarroja denuncia que les subvencions aprovades per l’Ajuntament de Catarroja per a l’exercici de 2007 suposen un perjudici evident i una discriminació per a la Intercomparsa de Moros i Cristians, en relació a la Junta Local Fallera.

En efecte, per a 2007 la Intercomparsa de Moros i Cristians rebrà vora 3 milions menys de pessetes que la Junta Local Fallera: a la primera li correspon un total de 54.000 euros, mentre que la Junta Local serà subvencionada amb 72.000 euros.

“Esquerra Unida ha estat la única formació que va protestar per esta discriminació en el Ple on s’aprovaven les subvencions” afirma Rosa Pérez, regidora d’EUPV a Catarroja, “ja que no entenem perquè la Intercomparsa ha de rebre menys diners que la JLF”.

EU considera que la festa de Moros i Cristians de Catarroja ha crescut any rere any i que es tracta d’una festa oberta i participativa, almenys tant com les Falles, per la qual cosa mereix el mateix tracte, i, per tant, la mateixa subvenció.

Des d’EU volem recordar que la creació i consolidació de la Intercomparsa fou una aposta de la nostra formació, amb la que vam establir una relació fluïda durant els anys que vam governar, abans del colp d’estat urbanístic de l’Alcaldessa i de la seua companya. De la mateixa manera, ens vam comprometre amb la Intercomparsa a establir la mateixa subvenció per a uns –la Intercomparsa- que per uns a altres –la Junta Local Fallera.

“No sabem si Chardí, el regidor de Festes, estarà en situació d’explicar esta discriminació que pateix la festa de Moros i Cristians als integrats de les filaes, però resulta difícil d’entendre que els retalle la subvenció i que, en lloc de destinar els diners a les Festes es dedique a editar DVD’s d’autobombo –amb carpa i vi d’honor-, amb l’única intenció de fer-li propaganda a Chirivella” continua Pérez.

Esquerra Unida de Catarroja vol mostrar el seu recolzament a totes les entitats festives de Catarroja i vol demanar un tracte just i igualitari.