29.6.05

NO AL NOU MIL·LENNI


El projecte anunciat per l’Institut Valencià de la Vivenda (IVVSA) per a construir al nostre poble 12.000 vivendes, distribuïdes en més de 60 blocs d’edificis, tindrà repercusions mediambientals, econòmiques, socials i culturals sobre el poble de Catarroja que els promotors no han calibrat.


El projecte que es pretén urbanitzar constitueix un atemptat contra l’única terra d’horta que ens queda a Catarroja. Suposa, d’un colp, acabar amb la reserva d’este ecosistema tan característic, i alhora amenaçat, de la nostra comarca.


La construcció afectarà el paisatge i el medi ambient de Catarroja: se triplicaran els residus sòlids i les aigües residuals. Serà necessari construir depuradores, dipòsits i potabilitzadores d’aigua per abastir la nova població. I res d’açò s’ha previst.


La zona d’horta que es pretén destruir constitueix una zona inundable i una barrera natural per a evitar inundacions al poble. La bogeria urbanitzadora del Partit Popular posarà en risc la part més baixa del poble, les Barraques.


El projecte contempla la construcció d’un centre comercial que suposarà la fi i l’aniquilació dels comerços de Catarroja i dels pobles del voltant. No necessitem un nou centre comercial i sí que l’Ajuntament recolze i done suport als xicotets comerciants.


El projecte implica triplicar la població de Catarroja a curt termini i açò afectarà la qualitat de vida del poble. Se col
·lapsaran els servicis públics perquè caldrà construir noves escoles i nous centres de salut que no estan previstos.


No està prevista, tampoc, la construcció de noves vies de comunicació ni l’augment de la freqüència del transport públic. Els accessos a Catarroja es col
·lapsaran perquè 40.000 persones més hauran d’entrar i eixir del poble cada dia.

El desenvolupament descontrolat i salvatge que promou el Partit Popular convertirà Catarroja en una ciutat dormitori, perdrem la nostra identitat com a poble i tots aquells trets que ens defineixen. Se crearan dos Catarroges separades per una autovia de quatre carrils, i una no tindrà res a veure amb l’altra.

L’AJUNTAMENT DE CATARROJA TÉ L’ÚLTIMA PARAULA:

EL PP I UV VOLEN APROVAR EN UN PLE ESTE PROJECTE.

HEM D’OBLIGAR-LOS A DIR NO A ESTE PROJECTE SALVATGE QUE SUPOSARÀ LA DESTRUCCIÓ DE L’HORTA, DEL XICOTET COMERÇ I DE LA QUALITAT DE VIDA DE TOT CATARROJA.