30.5.12

EU de Catarroja presenta una moció per a que es prioritze la situació econòmica per a atorgar les beques de la diputació.


Des de la Coalició d’Esquerres no s’entén que l’entrevista personal puntue més que la suma de la puntuació que se li atorga a l’expedient, la formació i la situació socioeconòmica familiar de l’estudiant. Per a EU és un clara evidència de l’arbitrarietat amb el que PP gestiona aquest pla de beques per a la  formació Juvenil.
           
            En el debat que va acompanyar l’aprovació de les Bases del programa "La Dipu te beca el Grup d'Esquerra Unida del País Valencià en la Diputació de València va proposar que davant l'anunciada pujada de les Taxes Universitàries, increment que pot provocar una important eixida de la Universitat d’Estudiants de menors recursos; i l'evident i greu situació de crisi, amb 681.000 persones parades en la nostra Comunitat, es prioritzarà la situació socioeconòmica com a barem a l'hora de concedir les diferents beques.

            Finalment, la proposta del Grup d'Esquerra Unida va ser arreplegada de la següent manera:

“2.2 Selecció d’Estudiants:
Les entitats locals valoraran amb caràcter preferent aquells casos en els quals el sol·licitant acredita situació de discapacitat així com el fet que no hagueren gaudit de beca en el marc d'aquest programa en les edicions anteriors. L'entitat local també prendrà en consideració, sempre que açò siga possible, la situació socioeconòmica de la unitat familiar del sol·licitant.”



Lluny d’atendre la petició formulada per la pròpia Diputació les bases de les beques en Catarroja a soles puntuen 0,2 punts si algun dels progenitors és aturat de llarga duració o 1 punt si el conjunt de la unitat familiar cobren menys del SMI, front als 5 punts que conta l’entrevista personal o està l’alcaldessa o regidor en qui deleguen, per tant és fonamental la puntuació de l’entrevista per a obtindre la plaça, fins i tot ser veí de Catarroja està molt per baix de l’entrevista personal ja que a soles puntuarà 1,5 punts.

Per a Rosa Pérez Garijo (Portaveu d’EU de Catarroja i Diputada Provincial) “és un eixample més de l’arbitrarietat de l’equip de govern que tal i com fa amb en els lloc de treball de l’Ajuntament que col·loca a familiars i membres del PP doncs fa unes bases d’un pla de formació per a poder fer el mateix amb unes beques per a estudiants.

EU de Catarroja va a controlar tot el procés de selecció per a assegurar que per damunt de l’arbitrarietat del PP tots els estudiants de Catarroja tinguen les mateixes possibilitats d’accedir a aquesta ajuda formativa.